Elles vilde forandring: 'Sådan tabte jeg 20 kilo'

18/08/2022 09:41

Henrik R

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Den 32-årige kvinde har afsløret, hvordan hun tabte sig 20 kg på simpel vis.

Mest læste i dag

Elle Chrisp havde kæmpet med sin vægt det meste af sit liv. Tingene tog dog en drastisk drejning, da hun trådt ind på arbejdsmarkedet som advokat.

Den newzealandske kvinde har forklaret, at de mange timer på kontoret, efter hun fik job som advokat, endte med at føre hende ned ad en usund vej.

"Jeg følte ikke, at jeg havde tid til at træne, og det var lettere bare at købe noget nemt til frokost og hente takeaway, når jeg var på vej hjem sent om aftenen," sagde Elle, der nu er YouTuber, til News.com.au.

I stedet for at spise en sund morgenmad, fik Elle en iskaffe med fem shots espresso, karamelsirup og fedtfri mælk fra Starbucks, som hun kunne få tiltrængt energi.

Foto: Privat

"Jeg elskede smagen og det sukkerholdige sus om morgenen. Det fik mig i gang og gav mig en falsk følelse af energi. Det var sukkerhit efter sukkerhit - det var så slemt," fortsatte hun.

"Jeg var ikke klar over det på det tidspunkt, men jeg var konstant på en rutschebane, hvor min krop ville få en smule energi fra koffein, sukker eller kulhydrater, for så at styrte sammen et par timer senere, så jeg havde konstant brug for at fylde op."

Både frokost og aftensmad bestod af takeaway, mens hendes snacks også omfattede store mængder junkfood - ofte i form af kiks eller chips.

"Det var denne livsstil, der til sidst indhentede mig," sagde Elle.

"Jeg befandt mig på den højeste vægt, jeg har været, og intet af mit tøj passede mig længere. Og jeg genkendte ikke mig selv på billeder eller følte mig som mig selv."

Elle sagde, at maden fik hende til at føle sig konstant sløv, umotiveret og samtidig havde det en negativ indvirkning på hendes fordøjelse.

Foto: Privat

"Jeg fik medicin for at hjælpe mod refluks og fordøjelsesproblemer, og jeg kan huske, da jeg fik ordineret medicin, sagde min læge til mig, at hvis jeg ændrede min livsstil, ville jeg ikke længere være afhængig af medicin."

Det var i dette øjeblik, at Elle besluttede sig for, at hun ville ændre på sin livsstil. Derfor begyndte hun på en diæt med lavt kulhydratindhold.

"Da jeg begyndte på en diæt med lavt kulhydratindhold, bemærkede jeg, at jeg følte mig mindre oppustet, og jeg var i stand til at slippe af med den medicin, jeg havde fået, men jeg var stadig sulten og følte mig ikke helt tilfreds," sagde Elle.

Hun opdagede herefter keto, som er en diæt, der består af kost med højt fedtindhold, moderat protein og lavt kulhydratindhold.

"Jeg var tøvende med at prøve keto i starten, fordi alt, hvad jeg havde hørt om det, var så negativt," sagde hun.

"Jo mere jeg læste om det, jo mere overbevist blev jeg om at prøve det for at se, om de mere fedtholdige fødevarer ville få mig til at føle mig mæt og tilfreds. Og det gjorde de."

"Det, der var interessant for mig, er, at når du har prøvet keto i en kort periode, såsom et par måneder, tilpasser din krop sig og bliver bedre til at behandle andre former for kulhydrater - og du kan genindføre visse fødevarer og udvide det, du spiser, for at være mere afbalanceret."

Foto: YouTube

Elle sagde, at da hun fandt en livsstil, der fungerede for hende, følte hun sig 'ustoppelig'.

"Da jeg endelig fjernede forarbejdede kulhydrat og raffineret sukker fra min kost, ændrede alt sig, og for første gang nogensinde var jeg i stand til at holde fast i mine sunde madvalg længe nok til at se resultater," lød det fra Elle.

"Jeg havde så meget mere energi. Jeg var i stand til at begynde at inkorporere træning i min rutine, og det var så meget nemmere at bevæge mig rundt for at gøre hverdagsting."

Men Elle sagde også, at selv med hendes beslutsomhed, var det at være tålmodig en af hendes største udfordringer.

"At holde kursen på trods af, hvor langsomt det gik, var den første udfordring mig," sagde hun.

Foto: Instagram

Siden hun begyndte at dele sin rejse på nettet, har den 32-årige kvinde formået at tiltrække mere end 90.000 følgere på Instagram og YouTube.

Elle sagde sidste år sit job som advokat op, for at fokusere på at bygge sin egen platform, en app kaldet Welle Club, der skal hjælpe andre kvinder, der står i samme situation, som hun gjorde.

Den individuelt tilpassede guide indeholder mere end 200 opskrifter, et måltidsplanlægningsværktøj samt en makroberegner.

"Jeg skabte Welle Club, fordi jeg ønskede at forenkle processen med at påbegynde en sund livsstil," sagde hun.

"Welle Club gør processen behagelig og bæredygtig med lækre opskrifter, der er nemme at lave, og andre livsstilsværktøjer som en tilpasset måltidsplanlægger, indkøbslistegenerator og makroberegner."

Foto: Instagram

"Det kan være overvældende, når du forsøger at revidere dine gamle vaner, og derfor ville jeg skabe noget praktisk, der kan hjælpe andre med at nå deres mål."

Nu hvor Elle er gravid med tvillinger i sjette måned, har hendes diæt ændret sig for at sikre, at hendes babyer 'får alle de næringsstoffer, de har brug for, for at trives'.

Elle sagde, at hun føler sig utrolig stolt af, hvad hun har opnået med sin krop gennem årene.

Foto: Instagram

"Der er ikke noget så styrkende som at føle sig selvsikker og glad for sin egen krop," sagde hun.

"Jeg ved, at det i starten kan føles umuligt og ekstremt skræmmende. Bare fokusér på at tage små skridt. Du behøver ikke at mestre alt på én gang."