Elon Musk udfordrer Putin: "Vinderen får Ukraine"

Foto: Shutterstock

Verdens rigeste mand udfordrer verdens mest udskældte mand til kamp.

Elon Musk er næsten mere kendt for at lave kontroversielle tweets end for at have skabt virksomhederne Tesla og Space X.

Og nu har Tesla-milliardæren Elon Musk taget sine skriverier til endnu et nyt niveau, hvilket næsten virker umuligt.

Læs også

Ny coronavariant fundet i Danmark

Musk har før formået at manipulere kryptovaluaten ned i værdi ved at så tvivl om værdien af bitcoin i et tweet.

I et nyt indlæg offentliggjort mandag formiddag udfordrer Elon Musk den russiske præsident, Vladimir Putin, til duel:

“Hermed udfordrer jeg Vladimir Putin til kamp én mod én. Vinderen får Ukraine,”  lyder det i opslaget fra Musk.

Meldingen kommer, mens sirener kan høres over store dele af Ukraine og på tredje uge af den russiske invasion. Tesla- og SpaceX-direktøren har tidligere udvist støtte til Ukraine på Twitter.

Det skete, da Musk annoncerede, at de såkaldte Starlink-satelitter, som har til formål at sikre internet i fjerne egne af verden, nu ville være aktive over Ukraine, hvis internet er blevet forstyrret på grund af den russiske invasion.

Ukraines minister for digital omstilling, Mikhailo Fedorov, henvendte sig på det tidspunkt direkte til Elon Musk på Twitter med en appel:

“Elon Musk, mens du prøver at kolonisere Mars, forsøger Rusland at besætte Ukraine! Mens dine raketter med succes lander fra rummet, angriber russiske missiler civile ukrainere! Vi beder dig om at forsyne Ukraine med Starlink-stationer og adressere fornuftige russere og bede dem gøre modstand,” skrev han dengang til Musk. Dertil svarede Tesla-ejereni slutningen af februar måned med kontant og præcist:

“Starlink-tjenester er nu aktive i Ukraine. Flere terminaler er på vej.”

Hvordan kampen i givet fald vil skulle udkæmpes, vides ikke. Drømmescenariet må dog være, at Putin tager kampen op og taber stort, så der kan komme fred i Ukraine igen.

Læs også

Nu bliver benzinen billigere igen

 

Dagens Gossip