En virtuel yacht er netop blevet solgt for vanvittige 4,3 millioner kroner i et computerspil

Fotos/Youtube

I online spillet The Sandbox er det lykkedes en bruger, at sælge en virtuel yacht, som han selv har "bygget", for cirka 4,3 millioner danske kroner.

En virtuel yacht er netop blevet solgt for vanvittige 650.000$ (svarende til cirka 4,3 millioner DKK). Yachten blev solgt i onlinespillet The Sandbox og er, ifølge Business Insider, det dyreste som nogensinde er solgt i spillet. 

Efter Mark Zuckerburg ændrede sit firma Facebooks navn til Meta, er der for alvor kommet gang i bl.a. NFT'er (non-fungible tokens).

Læs også

Corona-frygt bekræftet: Nu er det meget vigtigt

En NFT er f.eks. et digitalt billede, som skaberen har rettighederne til og derfor kan sælge, som var det et fysisk kunstværk, men det kan også være en yacht bygget i The Sandbox.

The Sandbox minder på mange måder om traditionelle byggespil som Minecraft. Den store forskel ligger i, at rettighederne, til det der bygges i spil som Minecraft, tilfalder udviklerne af spillet. I The Sandbox tilfalder rettighederne skaberen af tingene, og man kan derfor handle med f.eks. huse, biler eller sågar yachter, ligesom man vil gøre i den virkelige verden. 

Yachten, kaldet The MetaFlower, er tre etager og af udstyr kan bl.a. nævnes helikopterlandingspladser, et spabad og en dj-pult. 

The MetaFlower blev solgt for 149 ETH (Etherium, som er en kryptovaluta i stil med Bitcoin), svarende til cirka 650.000$ eller vanvittige 4,3 millioner danske kroner. 

Det virker som voldsomt mange penge for en yatch, som man aldrig fysisk kan gå ombord på. Mange mener dog, at metaverset er fremtiden, og yachten er derfor formentlig købt som en investering. 

Læs også

Sofie Linde langer ud: Nævn én der er blevet taget i at lyve