Enorm prisstigning: 230 kroner for en pakke cigaretter

Foto: Claus Bonnerup / Ritzau Scanpix

230 kroner lyder prisen i gennemsnit på, hvis du ønsker at købe en pakke cigaretter, mens du er i Australien. Bør man indføre samme høje priser i Danmark?

I Danmark var der sidste år meget snak omkring priserne på cigaretter, og det førte til, at de pr. 1. januar 2020 steg med 10 kroner. Planen er, at de fortsætter med at stige og i 2022 vil en pakke cigaretter koste 60 kroner.

Den pris synes Kræftens Bekæmpelse var for lav, og de havde helt sikkert ønsket, at man havde valgt de samme priser, som man kører med i Australien.

Læs også

Kiosk-ansat brugte filmtrick til at stoppe røveri

Tager du til Australien er det nok en god ide at have dine egne cigaretter med, da du lynhurtigt kan blive ruineret, hvis du storryger dernede.

Mediet Daily Mail fortæller, at prisen på cigaretter netop er steget igen med 12.5 %, og det betyder, at gennemsnitsprisen på cigaretter nu er 230 kroner pr. pakke. Det svarer godt og vel til 50 australske dollars.

Den billigste pakke cigaretter kan købes for 134 kroner, mens en pakke Marlboro Gold vil koste 224 kroner.

Prisen stiger hvert år

Tilbage i 2009 ønskede regeringen i Australien at formindske befolkningens forbrug af tobak. Derfor valgte man allerede dengang at lade priserne på cigaretter stige med hele 25%, og derefter skulle prisen stige med yderligere 12.5 % hvert år.

Det har nu medført, at gennemsnitsprisen på en enkelt pakke cigaretter ligger på hele 230 kroner.

Selvom mange har udtrykt stor glæde for, at færre mennesker vil ryge, så er eksperterne ikke ovenud begejstrede. De frygter nemlig for, at der vil komme endnu mere aktion på det sorte marked.

Hvad mener du om de enorme priser på cigaretter i Australien? Bør man følge trop og hæve priserne til det samme i Danmark?

Læs også

Tæskede vennens kæreste fordi hunden ikke havde tyndskid

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip