Er blevet døbt 'Mini Auschwitz': Ukrainske styrker gør chokerende fund i russisk torturkammer

Foto: Politiet i Kharkiv

Ukrainske styrker har gjort et chokerende fund i et russisk torturkammer, der er blevet døbt 'Mini Auschwitz'.

Ukrainske styrker har fundet en stor mængde guldtænder, der er blevet trukket ud af munden på fanger i et russisk torturkammer. Kammeret blev fundet i en landsby, der for nylig er blevet befriet.

Læs også

21-årig i ulækker demonstration: Overhældte kendt mindesmærk med afføring

Tænderne blev fundet i en kasse ved torturkammeret, som det ukrainske forsvarsministerium har døbt 'Mini Auschwitz' i den befriede landsby Pisky-Radkivski i den østlige del af Kharkiv. Det skriver Mirror.

Politiet i Kharkiv har frigivet billeder, der dokumenterer, at der er blevet fundet en kasse med tænder, der er blevet trukket ud af munden på ukrainske fanger. Hertil er der også blevet fået et stort antal tandproteser.

Foto: Politiet i Kharkiv

Optagelser fra byen viser, at russiske soldater drev lokale indbyggere ud af deres hjem, da de besatte landsbyen. Da de forlod landsbyen, monterede de sprængstoffer ved dørene til indbyggernes hjem, hvorfor de ikke kun gå indenfor.

En mand, der kommer cyklende, fortæller herefter, at han blev holdt fanget i et russisk torturkammer. Efterfølgende viser han en række ar på sine håndled som bevis for sin påstand.

Der er også blevet fundet andre ting, der vidner om, at de russiske soldater tog lokale indbyggere til fange og mishandlede dem.

Foto: Politiet i Kharkiv

En række billeder blev offentliggjort af ukrainsk politi mandag i denne uge. Sammen med disse billeder blev følgende meddelelse også frigivet:

"Endnu et torturkammer fra de russiske besættere. Efter befrielsen dokumenterede vores politibetjente her krigsforbrydelserne fra 'befriernes' hær."

"Da russiske soldater indtog landsbyen, drev de alle lokale ud af deres hjem og bosatte sig der selv."

Foto: Politiet i Kharkiv

Hertil blev det påstået, at de lokale blev holdt fanget 'under umenneskelige forhold', ligesom de også skulle være blevet 'skræmt, slået og mishandlet' af russerne.

Efterforskningschef i Kharkiv, oberst Serhiy Bolvinov, udtalte sig tirsdag om et påståede russiske torturkammer.

"Naboer hørte konstant skrig komme derfra," sagde han, ligesom han påstod, at politiet er bekendt med navnene på de soldater, der blev mishandlet af russerne.

Læs også

96-årige Victor skal i retten: Dommerens afgørelse får ham til at få tårer i øjnene

Oberst Serhiy Bolvinov tilføjede, at de i øjeblikket arbejder på at fastslå, hvad der skete i torturkammeret. Han lovede også, at de skyldige vil blive straffet for deres forbrydelser.

 

Dagens Gossip