Ét ton kokain fundet ombord på fly

Foto: NCA

En målrettet aktion fra både USAs og Colombias narkoenheder forpurrede forleden en af verdens mægtigste narkokartellers plan om at indsmugle mere end ét ton kokain.

Et privatfly blev forladen tvunget til at lande i det mellemamerikanske land Guatemala, da flere myndigheder havde fundet ud af, at flyet transporterede store mængder af det ulovlige stof kokain. 

Flyet blev tvunget til at lande efter, at det blev opdaget, at det lettede fra en hemmelighed landingsbane i Venezuela, hvorfra det formentlig skulle flyve til et ukendt sted længere nordpå for at aflevere 1028 kilo kokain til en gadeværdi af cirka 207 millioner kroner til det berygtede narkokartel Mexican Jalisco New Generation Cartel (CJNG), som er et af de mest magtfulde karteller i verden. 

Læs også

Nu kan du leje en 500 år gammel bar, og fadøl er inkluderet

Stofferne blev formentlig dyrket og fremstillet i Venezuela nær den colombianske grænse af den colombianske 'People's army' (FARC), som havde tænkt sig at bruge flyet til at smugle stofferne nordpå og senere ind over grænsen til USA. Det skriver Ladbible

I juni 2021 opdagede både den colombianske narkoenhed (CAGO) og den amerikanske (DEA) et narkosmuglingskompleks i nærheden af den colombianske havneby Tumaco, som de har holdt øje med siden, og det var netop her, de mange kilo kokain passerede igennem kort før de blev læsset ombord på flyet. 

CAGO og DEA opdagede derfor smuglingen, og da flyet var i luftrummet over Guatemala lykkedes det myndighederne at tvinge flyet til at lande i Peten regionen, og betjente kunne derfor gå ombord og beslaglægge den enorme mængde kokain.

Billeder fra beslaglæggelsen viser tungt bevæbnede betjente, som læsser store kasser med kokain op på vogne på landingsbanen. 

CJNG-kartellet er ledet af 55-årige Nemesio 'El Mencho' Oseguera-Cervantes, som har været en medvirkende faktor til at øge CJNGs tilstedeværelse i hele Syd- og Mellemamerika ved oprettelse af nye kriminelle ruter og ved at forbedre samarbejdet med andre karteller og kriminelle organisationer. 

El Menchos' forbryderfoto / Foto: DEA

El Menchos (red. Hjernens) anholdes giver ifølge DEAs hjemmeside en dusør på $10 millioner (65 millioner kroner), men der står samtidig: "Den flygtende er muligvis bevæbnet og farlig. Forsøg ikke at pågribe dette individ."

Læs også

Efter flere sager: Nu vil pub skifte navn med Boris Johnson som inspiration

 

 

 

 

 

Dagens Gossip