Europæisk land forbyder ikke-vaccinerede børn at komme i skole - Det bliver dyrt for forældrene

Det kan blive dyrt at sende sine børn i skole, hvis de ikke er blevet vaccineret. I Italien har man nemlig gjort det forbudt ved lov, at børn kan møde op i skole, hvis de ikke er blevet vaccineret.

Det er ikke mange dage siden, at der kom et borgerforslag frem, hvor det blev foreslået, at ikke vaccinerede børn, ikke skulle have lov til at gå i børnehave. Mens det kun er et forslag i Danmark, så har de taget skridtet videre i Italien, hvor en ny lov betyder, at børn der ikke er vaccinerede slet ikke må gå i skole. Det skriver britiske BBC.

Italienske børn er således blevet fortalt, at de ikke må møde op i skolen, medmindre de kan bevise, at de er blevet ordentligt vaccineret.

Forældre kan risikere at modtage en bøde på €500 (3.700 kr.) hvis de sender deres ikke-vaccinerede børn i skole. Den nye lov er kommet frem efter, at der har været flere mæslingeudbrud. Et udbrud vi blandt andet også har haft i Danmark, hvor syv personer er blevet smittet med den samme mæslingevirus.

Hvis et barn i Italien skal have lov til at møde op i skole, så kræver det, at barnet er blevet vaccineret mod skoldkopper, polio, mæslinger, fåresyge og røde hunde. Det er de samme sygdomme, som danske børn primært bliver vaccineret mod

Deadline var i mandags

De italienske forældre har haft indtil i mandags d. 11. marts med at få vaccineret deres børn. Ellers så vil der ikke være nogen skolegang, medmindre de er villige til at betale de høje bøder. Det er nemlig sådan, at det kun er børn under seks år, der kan forbydes at møde op, mens forældre altså skal betale dyre bøder, hvis børn over seks år, der ikke er vaccinerede, alligevel møder op i skole.

Der er stor forskel på, hvordan situationen bliver behandlet i de forskellige regioner i Italien. I Bologna har de lokale myndigheder udsendt breve til 300 forældre, hvor deres børn er suspenderede fra at møde op i skole. Yderligere har forældre til 5.000 andre børn modtaget brev om at få orden i deres børns vacciner, fordi de ikke er blevet vaccineret mod alle sygdomme endnu.

Det har været meget almindeligt, at forældre vaccinerede deres børn flere gang i løbet af deres barndom. En rapport fra Andrew Wakefield fik dog skræmt mange forældre, da han blandt andet påstod at vaccinationer kunne medføre autisme hos børn.

Det fik rigtig mange forældre til at stoppe med at vaccinere deres børn, men det kan altså være rigtig farligt. Det har blandt andet medført mæslingeudbrud, hvor en lille baby senest blev smittet i Danmark.

Læs også

Ikke-vaccinerede børn skal ikke have lov til at gå i børnehave

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip