Europæisk storby skifter navn

Foto: Shutterstock

Det sker sjældent, at en hovedstad skifter navn. Alligevel er det dog netop det, der nu sker.

Tilbage i 2019 blev Kasakhstans hovedstad hovedstad omdøbt til at hedde Nur-Sultan. Inden da gik den under navnet Astana.

Læs også

Politiker melder Mette Frederiksen til 'Luksusfælden'

Dengang var det landets præsident, Kassym-Jomart Tokajev, der traf en beslutning om, at han ville opkalde hovedstaden efter sin forgænger, Nursultan Nazarbajev.

Til trods for, at det kun er tre år siden, at byen sidst fik et nyt navn, er det nu tid til at skifte navn igen. Det oplyser The Guardian.

Heldigvis skal folk dog ikke til at vænne sig et helt tredje navn. Det er nemlig blevet besluttet, at den skal hedde, hvad den hedder før. Fremover kommer byen derfor til at hedde Astana.

Ruslan Zheliban, der er talsmand for præsidenten i Kasakhstan, har meldt ud, at præsidenten er gået med til, at navnet skal ændres tilbage. Det sker efter, at initiativet blev taget af en række medlemmer fra parlamentet.

Hertil er det dog også værd at nævne, at det faktisk ikke er lang tid siden, at Nur-sultan, der nu kommer til at gå under navnet Astana igen, blev udnævnt som hovedstad i landet.

Faktisk har det kun været tilfældet i omtrent 25 år. Det var nemlig tilbage i 1997, at man valgte, at Nur-sultan skulle være hovedstad i landet.

Inden denne beslutning blev truffet, var det byen Almaty, der var hovedstad i Kasakhstan. Nursultan Nazarbajev, som var ved magten i tre årtier, besluttede dog, at man skulle flytte hovedstaden.

I og med, at Nursultan Nazarbajev selv stod for at udpege sin efterfølger, var den nye præsident, Kassym-Jomart Tokajev, så venlig at opkalde hovedstaden efter ham.

Læs også

Kvinde gør chokerende fund: Kan du se, hvad dette er

På trods af, at han gik af som præsident, fik han dog en plads i det magtfulde sikkerhedsråd. Herfra endte han dog med at blive afskediget, da der opstod uroligheder i landet i starten af året. Det førte til at flere hundrede borgere blev dræbt, da de demonstrerede på gaden.

 

Dagens Gossip