Facebook undskylder: Fjernede by på grund af sit navn

Foto: Google Maps

En by blev fjernet fra Facebook, da det sociale medie mente, at byens navn var i strid med deres gældende vilkår.

Livet er ikke nemt for den franske by Ville de Bitche, der ligger i den nordøstlige del af Frankrig. I hvert fald ikke, hvis byen håber på en tilstedeværelse på de sociale medier.

Læs også

Tog kondom af under samleje: Nu er han dømt for voldtægt

Byens Facebook-side blev nemlig for ganske nyligt offer for Facebooks algoritmer, der mente, at byens navn brød deres regler om offensivt sprogbrug. Det medførte, at siden ble censureret og dernæst lukket helt ned den 19. marts. 

Det britiske medie The Guardian skriver nu, at Facebook har undskyld til byen, ligesom byens Facebook-side er blevet genåbnet. 

Facebook har udtalt sig til det britiske medie, hvor de har forklaret, at siden, der i øjeblikket har 2.470 følgere, blev fjernet som følge af en fejlanalyse fra deres systemer. 

Benoît Kieffer, der er borgmester i Ville de Bitche, har på den genopståede Facebook-side meddelt, at man på flere forskellige måder havde forsøgt at etablere en kontakt til det sociale medie, da de første modtog beskeden om, at deres side var fjernet, fordi den ikke levede op til vilkårene. 

"Navnet på vores by syntes at lide under en fejlagtig fortolkning," skriver Benoît Kieffer. 

Her fortalte han også, at han mener, at det er godt, at Facebook lever op til deres ansvar om at regulere deres platform og medie. Desuden sagde han, at dette er et godt eksempel på, at de nuværende værktøjer for at moderere ikke er tilstrækkelige. 

Det hele blev dog rundet af i en god tone, hvor borgmesteren i byen også inviterede Facebook-stifter Mark Zuckerberg samt den administrerende direktør for Facebook i Frankrig på et besøg i den historiske by i det nordøstlige Frankrig.

Læs også

Ville overgå Britney Spears: Justin Timberlakes kontroversielle halftime show var ikke et uheld

Tiden må vise, om det er en invitation, som Mark Zuckerberg har intentioner om at acceptere – eller om han bliver i Facebooks hovedkvarter i Californien. 

 

Dagens Gossip