Fængselsbetjent får alvorligt hjerteanfald: Kort efter sker det utænkelige

24/03/2023 10:46

Jesper Bengtson

Udland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Nu er historien om fængselsbetjenten og de indsatte gået hele verden rundt.

Mest læste i dag

Nu har tre indsatte trukket overskrifter i kølvandet på en yderst spektakulær situation, der opstod i et fængsel.

I Georgia, USA, er nogle specifikke billeder fra et overvågningssystem i fængslet gået viralt. Billederne viser nemlig, at tre indsatte reddede en fængselsbetjent, da han fik et hjerteanfald ude foran deres celle.

Mitchell Smalls, Terry Loveless og Walter Whitehead, der er navnene på de tre indsatte, sprang til undsætning, da de opdagede, at fængselsbetjenten havde brug for hjælp.

Man kan på videoovervågningen se, at den ene indsatte, Smalls, opdager, at fængselsbetjenten har fået et hjerteanfald. Straks fik han tilkaldt sine medindsatte:

“Jeg begyndte at skrige og banke på døren og prøvede at få alles opmærksomhed”, forklarede han efterfølgende i et interview.

Videoen, der afslører hele situationen, viser yderligere, at fængselsbetjenten kort genvinder bevidstheden, og her får han åbnet celledøren. De indsatte reagerer prompte ved at få tilkaldt hjælp omgående.

Grunden til at Whitehead og Loveless sidder i fængsel er i forbindelse med nogle narkotikarelaterede overtrædelser, mens Smalls sidder inde for vold.

På trods af at de indsatte alle har begået seriøs kriminalitet, så var der altså ikke et sekunds tøven, da det kom til at hjælpe den mand, der normalt vogter dem:

“Jeg var bange. Jeg er ligeglad med, om det er en fængselsbetjent. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at redde andre. Jeg vil ikke se andre dø.”, forklarer Whitehead.

Betjenten er ved at komme sig over sit hjerteanfald, som de tre indsatte hjalp ham med. Historien varmer hjerter over hele verden.

Du kan se den omtalte video herunder: