'Færdigvaccineret' 45-årig læge død med corona

Foto: Privat

Den 45-årige læge døde omgivet af sin familie, efter en ni uger lang kamp mod virussen.

En 45-årig læge, der døde med coronavirus, reddede selv patienter fra samme skæbne. Han var dobbeltvaccineret, men blev smittet med virussen få dage før boostere blev tilgængelige, afslører hans familie.

Læs også

Saszeline smittet med corona: Vil lade sine børn smitte

Hans efterladte kone Saila Halim, fortæller ifølge Daily Mail, at Dr. Irfan Halim døde på Royal Brompton Hospital i London den 14. november, efter en ni uger lang kamp mod virussen.

Lægen, der ikke havde nogen underliggende sygdomme, fik sin anden vaccine i januar, men blev ramt af virussen den 10. september - seks dage før Storbritanniens boosterprogram fik grønt lys.

Irfan Halim arbejdede i det britiske hospitalsvæsen, og blev vaccineret for ni måneder siden, hvorfor han ville have været blandt de første, der havde fået den tredje vaccine, der blev rullet ud den 16. september.

Foto: Privat

"Min mand arbejdede væk fra London, og jeg er ikke sikker på, hvilken vaccine han modtog, men han var dobbeltvaccineret og bar altid værnemidler, når han var på afdelingerne," fortæller hans kone til Daily Mail.

"Han sagde aldrig noget om at få boosteren, og jeg tror ikke, han fik en," siger hun, mens hun kæmper for at holde tårerne tilbage.

"Det får dig til at stille spørgsmålstegn ved effektiviteten af vaccinen, men nu er det ikke tiden for mig at tænke på disse ting, fordi jeg er så knust."

"Det er en stor tragedie for familie, og vi er i for stor sorg til at overveje noget andet."

Irfan Halims død kom kun to måneder efter, at han var begyndt at arbejde på corona-intensivafdelingen på Great Western Hospital i Swindon, hvor han kollapsede på en vagt og menes at være blevet smittet med virussen.

Foto: Privat

Selvom vaccinerne giver en høj beskyttelse mod seriøs sygdom og død, begynder de at aftage efter cirka seks måneder og er ikke 100 procent effektive.

Irfan Halims alder, vaccinestatus og generelle helbred burde have sat ham i en laver risiko for at dø med coronavirus, selvom der var gået ni måneder siden hans anden dosis.

Lægen blev set som et 'medicinsk kraftcenter' og blev af kolleger beskrevet som '10 mænd i én krop', efter at have behandlet intet mindre end 250.000 patienter gennem hele sin karriere.

Han var isoleret fra sin familie i fire måneder, da coronapandemien var på sit højeste i Storbritannien sidste forår, da han på dette tidspunkt havde travlt med at behandle coronapatienter.

Foto: Privat

Inden hans døde, afgik hans far Kamal ved døden på et andet hospital i London. Han døde med cornavirus den 24. september i år, og blev 75 år gammel.

Hans død kom blot to måneder efter, at han var startet på corona-intensivafdelingen på Great Western Hospital i Swindon.

Det menes, at han blev smittet med virussen på hospitalet, inden han kollapsede på en vagt den 10. september. Han blev først behandlet på hospitalet i Swindon, men blev den 26. september overført til Royal Brompton Hospital.

Hans 44-årige kone fortæller, at hendes mand var omringet af familien på sin sidste dag. Ved sin side havde han deres fire børn, 13-årige Zara, 12-årige Adam, 11-årige Zain og femårige Alisa. Dertil var hans bror, søster og mor også ved hans side.

"Jeg holdt ham i mine arme og hviskede bønner og kærlighed. Vi har mistet vores helt. Han var en utrolig mand, far og søn. Han var en bedste ven for hele familien," siger den knuste enke.

"Vi føler os alle tomme, og jeg klarer det ikke. Han var mit liv, min verden, mit alt. Intet kunne have forberedt os på dette."

Foto: Privat

Hun fortæller os om, hvordan hendes børn havde dekoreret hans hospitalsværelse, og at de talte med ham hver dag - enten under besøg på hospitalet eller via videoopkald.

"Jeg var overbevist om, at vores kærlighed ville trække ham igennem. Og selv da han var på hospitalet, var han sit glade, kærlige jeg," fortæller hun.

Læs også

Hun har Downs syndrom og en bachelor: Farens hyldest går viralt

"Han spillede skak via videoopkald med vores søn, og beskæftigede sig endda med arbejdsrelaterede ting."