Far kommer med en advarsel efter sønnens gave brændte deres hjem ned

Skrevet af Nicolai Steinicke

22 uger siden

|

27/12/2023
Foto: ITV
Foto: ITV
En far kommer med et opråb.

Dagens topnyheder

Når du beslutter dig for den perfekte julegave til en, du holder af, inkluderer de sædvanlige overvejelser ting som, at den skal være sjov, holdbar og overkommelig. Men en brandfare? Det er normalt ikke øverst på listen, medmindre det er en kendt fare.

Desværre endte en far, der besluttede at gøre sin søns jul til den bedste dag nogensinde, med en tragisk udgang på grund af en el-cykel.

Andrew Beaton fra Lancaster blev 'ladt med ingenting' efter batteriet inde i cyklen satte hans families hjem i brand, og de indenfor nåede næsten ikke ud. Den 60-årige far endte med at lide af forbrændinger på sin krop, efter at el-cyklen, han købte til sin 12-årige søn Andy, 'eksploderede som fyrværkeri' og omsluttede hjemmet i flammer inden for minutter. Det skriver LADbible.

For en el-cykel, der kostede £600 online, hvordan skulle faderen vide, at den blot seks måneder senere ville sætte husets trappe i brand, og at familien kun undslap, fordi hans søn opdagede flammerne kl. 4 om morgenen.

Beaton talte til Press Association om hændelsen: "Et uskyldigt køb, jeg foretog online fra en markedsplads, ødelagde vores hjem og efterlod os med ingenting.

"El-cyklen var en julegave til min søn, noget jeg troede, han ville elske, men da den opladede natten over ved trappen, gik den af som en granat. Vores trappe blev antændt, og min familie var minutter fra ikke at komme ud i live. Vi var uden vores hjem i seks måneder og flyttede først tilbage ind sidste uge.

"Mine børn er stadig påvirket af branden. Traumet forlader dig ikke, når du står over for flammer midt om natten, som vi gjorde. Jeg vil advare andre mennesker derude, der handler online for julegaver, om at være forsigtige. Jeg troede, at det, jeg købte, ville være sikkert, men det var en tikkende bombe. Hold dig til dine velrenommerede detailhandlere på hovedgaden, hvis du kan, ingen ønsker at ende med at købe en gave, der risikerer din families sikkerhed."

Nu planlægger familien at genopbygge deres hjem for £60,000 efter at have boet hos hans svigermor de sidste seks måneder. Han sagde til Metro: "Der skal være mere regulering over salget af disse batterier - jeg købte faktisk el-cyklen for at stoppe min søn fra at bruge sin el-løbehjul, som jeg troede var for farligt."