Far til afdød 2-årig pige sagsøger politi: 'Vanhelliget datters aske'

Foto: Springfield Police Department

En far sagsøger politiafdelingen i Illinois efter betjente først åbnede, og sidenhen rodede rundt i en urne, der indeholder hans datters aske, der ifølge manden blev 'vanhelliget' det under et trafikstop.

Hændelsen fandt sted i april 2020, da Dartavius Barnes fra byen Springfield i den amerikanske stat Illinois blev stoppet for hastighedsovertrædelser og at have overset et stopskilt, ifølge en politirapport, der beskriver situationen.

Læs også

Nu florerer rædselsfuld løgn om Christian Eriksen

Barnes blev bedt om at forlade bilen, før han blev sikret i håndjern og placeret på bagsædet af betjentenes patruljevogn. Optagelser fra betjentenes bodycams, viste en af de pågældende betjente bad om tilladelse til at søge Barnes bil, før han ses i besiddelse af en forseglet urne.

I en hændelsesrapport citeret af CNN, hævdede betjentene, at et messing objekt, der var formet som en "riffel patron", lignede andre elementer, han havde set, der var blevet "benyttet til at indeholde narkotika."

Da betjenten talte med en af sine kolleger, sagde han: 'Så tjekkede jeg for kokain, men det ser ud til, at det sandsynligvis er Molly (slang for MDMA, red.)’

Politiet fortalte Barnes, at de fandt et stof i hans bil, som på stedet blev testet positiv som narkotika, men da de viste ham urnen til Barnes, svarede han: "Nej, nej, nej. Det er min datter. Hvad laver I? Giv mig den, det er min datter,”

Det 'riffel-patron’' formede objekt, er ifølge Unilad, angiveligt en almindeligt anvendt kremeringsurne, der har den funktion, at fungere som halskæde, og Barnes brugte den til at holde asken af hans afdøde to-årige datter, Ta'Naja Barnes.

Efter hændelsen, har Barnes indgivet en retssag mod byen og seks betjente, hvor han hævder politiet overtrådt hans ‘fjerde amendments’ rettigheder igennem den urimelige søgning og beslaglæggelse, og at de i første omgang stoppede hans bil uden rimelig mistanke eller sandsynlig årsag til, at Barnes havde begået en forbrydelse.

Søgsmålet, indgivet af Barnes 'advokat, James C. Pullos, beskylder yderligere politiet for at overtræde Barnes 'fjerde amendment’ rettigheder ved ulovlig søgning og beslaglæggelse af hans køretøj uden retligt grundlag, en gyldig ransagningskendelse, eller samtykke, og hævder de anklagede betjente havde handlet forsætligt og ondsindet.

Betjentene er også anklaget for at have 'vanhelliget' datterens aske, da de spildte noget af asken, i deres søgning på stoffer i Barnes bil.

Politiafdelingen fra byen, og embedsmænd fra statskontoret i Illinois har afvist Barnes' påstande og fastholder, at byen og dens betjente, er beskyttet af 'kvalificeret immunitet, da deres adfærd var begrundet i en objektivt rimelig tro på, at den var lovlig.'

Ifølge en rapport angående hændelsen, hævder betjentene, der stoppede Barnes, at have hørt gennem politiradioen, at faderen også var en potentiel mistænkt fra en nærliggende rapport om skud affyret. Hans bil var blevet skudt i passagersiden, selv om rapporten fastslog, at det er uvist, om Barnes var "et mål for skytten,”

Læs også

Pusher idømt 13 års fængsel: Knaldet af en cremet ost

Barnes søger "erstatning og straferstatning i et beløb, der skal fastsættes under retssagen", plus advokatsalærer, omkostninger og sagsomkostninger og enhver anden "lettelse, som Domstolen måtte anse for retfærdig eller rimelig."

Men Barnes må uanset hvad, væbne sig med tålmodighed, da retssagen er sat til først, at finde sted i august 2022.

 

 

Dagens Gossip