Far til to var lejemorder: Blev fanget via sin fitness app

Foto: Shutterstock.com

Man kan have planlagt et mord helt ned til mindste detalje, men hvis man er iført et fitnessur, der tracker ens bevægelser, så kan det bide en i røven i sidste ende. Det fandt Mark Fellows ud af i torsdags, da han blev dømt på livstid for to mord.

Hvis man har de mindste planer om at skulle lave noget ulovligt, så er man nødt til at sikre sig, at man ikke har sin telefon med. Man skal i hvert fald sørge for, at man ikke benytter sig af sin fitness-app i mellemtiden, for den kan potentielt blive brugt mod en i en retssag.

Lige netop det scenarie har fundet sted i England, hvor Mark ”The Iceman” Fellows kan se frem til at tilbringe resten af sit liv i fængsel, og det kan han takke sit Garmin Forerunner-ur for.

Mark Fellows havde nemlig sit fitnessur på, mens han udførte to betalte drab, og da politiet efterfølgende beslaglagde hans ur, kunne de se, at han befandt sig på de to steder, hvor to personer var blev dræbt med års mellemrum.

Skød mafiaboss 18 gange

Det første mord fandt sted i 2015, da Mark Fellows var blevet hyret til at slå mafiabossen Paul Massey, der også gik under navnet ”Mr. Big” ihjel. Mark Fellows slog vejen forbi den 55-årige Masseys adresse i Salford, hvor han blev skudt 18 gange.

Tre år senere blev Mark Fellow så hyret til at slå en af Paul Masseys kumpaner, Kinsella, ihjel. Mark tog derfor til Rainhill hvor Kinsella opholdt sig, og her skød han ham to gange i ryggen og en gang i hovedet, mens han var ude at gå tur med sin gravide kone.

Lejemorderen var blevet set på overvågningskamera i nærheden af stedet, men politiet havde ikke konkrete beviser på, at han havde begået drabene. De var derfor nødt til at finde flere beviser, og det fandt de, da de indvendte hans hus.

Her stødte de på et Garmin Forerunner ur, hvilket er et fitness ur, der fortæller dig din puls, hastighed samt mange andre smarte funktioner. Den kan blandt andet kobles op på sin smartphone, og så tracker den hvilken rute, man har gået, løbet eller cyklet. Det havde også været tilfældet for Mark Fellows i forbindelse med de to drab, og politiet kunne derfor se, at han havde opholdt sig præcis på de to steder, hvor mordene fandt sted.

Mark Fellows var for retten i torsdag, hvor han blev idømt fængsel på livstid for mordene på Paul Massey og Kinsella. Han blev også anklaget for forsøg på at dræbe Kinsellas kone, Wendy Owen, men der blev han frikendt.

Da han blev ført væk fra retssalen, råbte han ”Jeg skød ikke mod Wendy Owen. Hun lyver,” lyder det ifølge det britiske medie The Guardian.

Læs også

Værsgo: Her er 30.000 kr. hvis du rejser hjem

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip