Værsgo: Her er 30.000 kr. hvis du rejser hjem

Foto: Shutterstock.com

30.000 kroner vil man få som migrant, hvis man indvilliger i at rejse hjem til sit hjemland. Sådan lyder det i Tjekkiet, hvor man regner med, at man kan udfolde det nye program i tredje kvartal af 2019.

I mange europæiske lande forsøger man hele tiden at finde den bedst mulige løsning på migranter, der gerne vil have asyl i landet. I Danmark har vi i løbet af de seneste par år haft kontrol ved grænsen, for at sikre sig, at det ikke er alle der kommer ind, men i andre lande har de nogle lidt andre påfund.

I Tjekkiet vil man således til at betale ikke-vestlige migranter, hvis de vil gå med til, at de pakker deres ting og rejser hjem. Ifølge mediet Breitbart.com er det primært migranter fra lande som Afghanistan, Irak, Nigeria, Rusland og Vietnam, som vil blive tilbudt penge, hvis de forlader landet.

Beløbet som migranterne vil modtage skulle være helt op mod 4.000 euro, hvilket svarer til rundt regnet 30.000 kroner. Pengene skal således dække rejseomkostninger samt indskud til bolig i deres hjemland.

Også illegale migranter kan få penge

Den tjekkiske indenrigsminister, Hana Mala fortæller, at de håber at programmet kan blive kørt ud i løbet af tredje kvartal af 2019, og de 30.000 kroner vil ikke blot blive tilbudt de migranter, der opholder sig lovligt i landet, men også dem, der opholder sig illegalt.

”Programmet skal fokusere på alle kategorier af udlændinge, uanset om de er i Tjekkiet illegalt eller om de har søgt asyl,” fortæller hun til det tjekkiske medie Tiscali.cz.

Kravet for at modtage de 30.000 kroner er først og fremmest, at man rejser hjem til det land, hvor man kommer fra, og derefter skal man love, at man ikke vender tilbage til Tjekkiet eller et andet land i EU for at søge økonomisk hjælp.

Programmet er i øjeblikket blevet finansieret med 2.3 millioner euro (17.1 millioner kroner), og uden at mediet kommer med konkrete tal, så skrives der, at det vil være langt billigere at betale 30.000 kroner for at migranter flytter ud af landet i stedet for at sørge for dem i Tjekkiet.

Læs også

Europæisk land vil forbyde Islam

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip