Faren døde i Irak: 15 år senere får sønnen en 16-års-fødselsdagsgave, han aldrig vil glemme

Foto: Privat

En rørende historie om en afdød soldats efterladte søn er blevet delt i USA, og den går lige i hjertet.

Efter terrorangrebet på Twin Towers i 2001 gik der ikke længe før, amerikanske tropper indvaderede Irak d. 20. marts 2003 med den begrundelse, at Sadam Hussein og hans regime havde forbindelse til terrororganisationen al-Qaeda og truede verdensfreden.

Én af de mange hundredtusinde amerikanske soldater som blev sendt i krig, var 25-årige Jonathan Rozier, som måtte efterlade sin kone, Jessica, og deres nyfødte søn, Justin, som kun var ni måneder gammel.

Læs også

Hver femte hund lider af slidgigt: Sådan passer du på din firbenede ven

Krigen udviklede sig dog på en forfærdelig måde, som gjorde, at Rozier desværre blev én af de cirka 4000 amerikanske soldater, som ikke vendte levende hjem igen, og Jessica og Justin måtte nu klare sig selv. Det skriver Sosialnytt

Hjemme i den amerikanske stat Texas gjorde Jessica alt hvad hun kunne for at komme igennem hverdagen, men både savnet og økonomien gjorde det svært. Efter et stykke tid blev Jessica tvunget til at sælge sin afdøde mands bil, en Toyota Celica cabriolet, for at kunne betale sine regninger. 

Salget af bilen var naturligvis hård, da det havde været Roziers, men livet gik videre og bilen blev stille og roligt glemt. Lige indtil en dag cirka 15 år senere, da Jessica fandt bilens gamle registreringsattest i nogle papirer, da hun ryddede op. Et fund som gav Jessica en ide og sendte hende på en 'rejse', som skulle vise sig, at bringe hende til Utah. 

Justin var nemlig 15 år på daværende tidspunkt, og var derfor i gang med at spare sammen til et kørekort, som man i Texas må tage allerede, når man er 16 år gammel. 

Jessica besluttede sig derfor for at opspore hendes afdøde mands gamle Toyota i håbet om, at hun kunne købe den tilbage og forære den til Justin i fødselsdagsgave. 

Selvom det lyder som en umulig mission, så forsøgte hun at efterlyse bilen på Facebook, og utroligt nok gik der ikke mange dage før, at en dame fra Utah skrev og fortalte, at hendes far nu ejede bilen. 

Jessica tog derfor hurtigt telefonen og ringede til damens far, og efter lidt betænkningstid gik manden med til at sælge bilen til Jessica, så Justin kunne få den fantastiske fødselsdagsgave. 

Jessica havde dog desværre ikke råd til bilen og spurgte derfor endnu engang efter hjælp på Facebook, og miraklerne havde tilsyneladende ingen ende. Lederen af velgørenhedsorganisationen 'Follow the Flag', Kyle Fox, så nemlig opslaget og oprettede en indsamling, som efter kort tid havde samlet nok penge sammen til at betale for bilen. 

Ikke nok med det, så tilbød Fox også at reparere bilen, så den var i tip-top stand, og han hentede den endda i Utah og kørte den hele vejen til Texas for hende.

Foto: YouTube / CBS Sunday Morning

Justin fik derfor sin afdøde fars gamle bil i 16-års-fødselsdagsgave, og det var en gave som tydeligvis ramte plet. Se hans reaktion i nyhedsindslaget fra 2017 herunder:

 

Læs også

Jakob Ellemann-Jensen skulle fejre dronningen: Nu har han fået trist besked

 

 

 

 

 

Dagens Gossip