Fattig mor serverer kogte sten til sine otte børn

En afrikansk kvinde serverer sten for sine børn. Foto: Shutterstock

På grund af coronakrisen er en enke med otte børn blevet så fattig, at hun går i gang med at koge sten til sine børn i håbet om, at de falder i søvn, mens de venter på, at 'maden' bliver klar.

Før coronakrisen plejede Peninah Bahati Kitsao fra Kenya at vaske tøj for de lokale for at få råd til dagen og vejen. Siden nedlukningen af landet, er hun blevet forhindret i at udføre sit job og har nu ikke råd til at købe mad.

Det er Peninahs bekymrede nabo, Prisca Momanyi, der har fortalt historien til Kenyas NTV. Det skete efter hun hørte naboens børn græde sig selv i søvn, fordi de var så sultne.

Den fattige kvinde fra Kanya mistede sin mand sidste år, da han blev dræbt af en bande. Nu bor hun alene med sine børn i et to-værelses hus uden rindende vand eller elektricitet. 

Peninah, der bor i et hus med to soveværelser uden rindende vand eller elektricitet, mistede sin mand sidste år efter at han blev dræbt af en bande.

Læs også

Mand mister livet i tragisk ulykke

Hendes idé om at koge sten til sine børn i håbet om, at de ville falde i søvn, blev dog gennemskuet af børnene. De var så sultne, at de ikke kunne falde i søvn.

Ifølge Peninah sagde børnene til hende, at de vidste, hun løj. Alligevel kunne den fattige kvinde ikke gøre noget, for hun havde ikke andre muligheder.

Donationerne strømmer ind

Efter den nationale nyhedsstation fremhævede kvindens hjerteskærende situation, har donationer fra nær og fjern strømmet ind for at hjælpe Peninah og hendes familie.

Der er både sendt penge til hende via hendes mobiltelefon og gennem en bankkonto, som naboen har åbnet til hende. Peninah er nemlig ikke i stand til at læse eller skrive selv. 

Peninah har efterfølgende fortalt en lokal nyhedsside: "Jeg troede ikke, at kenyanere kunne være så kærlige. Jeg har modtaget telefonopkald fra hele landet, hvor de spørger, hvordan de kan hjælpe dem."

Den kenyanske regering har ellers lanceret et hjælpeprogram til kvinder som Peninah. Hun har desværre ikke modtaget nogen penge.

Læs også

Professor: Coronasmittede kan rammes af alvorlige følgesygdomme

 

Dagens Gossip