Filminstruktør Roger Michell død

Foto: Shutterstock.com

Den kendte filminstruktør er gået bort i en alder af 65 år.

Den sydafrikanske filminstruktør Roger Michell er gået bort i en alder af 65 år. Det oplyser det franske medie AFP ifølge B.T.

Roger Michell har instrueret flere film i løbet af sin karriere, men han er især kendt for at have instrueret den romantiske komedie 'Notting Hill' med Julia Roberts og Hugh Grant.

Læs også

Ung mor chokeret over dødt fund i pakke med vådservietter

"Det er med stor sorg, at familien til instruktøren, forfatteren og faren til Harry, Rosie, Maggie og Sparrow, Roger Michell, meddeler, at han i en alder af 65 år døde den 22. september," står der skrevet i en erklæring, der er udsendt af Roger Michells publicist.

Michell startede sin karriere med at instruere for for britiske teatre, hvilket omfatter både Royal Court, National Theatre og Royal Shakespeare Company. Desuden var han med til at lave flere populære tv-serier i løbet af 90’erne.

Efter at have besluttet sig for, at han ville kaste sig over det store lærred, fik han sit første kommercielle hit med 'Notting Hill', der blev udgivet i 1999.

Det var en stor succes, og efter udgivelsen var det for en stund den britiske film i historien, der havde skabt den største indtægt. Herefter fulgte han op med den populære Hollywood-thriller 'Changing Lanes', der havde Ben Affleck og Samuel L. Jackson i hovedrollerne.

På trods af, at han fik hul på Hollywood, holdt Roger Michell sig til primært at lave film i Storbritannien. Han instruerede blandt andet 'Venus', der var den film, der endte med at sikre skuespiller Peter O'Toole en Oscar-nominering.

Roger Michell efterlader sig ekskonerne Kate Buffery og Anna Maxwell Martin. Derudover efterlader han sig også fire børn. Dødsårsagen er ikke blevet afsløret.

Læs også

Ung mor chokeret over dødt fund i pakke med vådservietter

 

 

Dagens Gossip