Flere sårede efter bombeeksplosion i München

Foto: Twitter

Tre personer er såret efter en bombe fra Anden Verdenskrig er sprunget i luften under en udgravning i München.

D. 1. december sprang en bombe fra Anden Verdenskrig i luften nær hovedbanegården i München. Det skete i forbindelse med, at byggearbejderne borede i jorden for at grave ud til en tunnel. 

Talsmanden fra det lokale politi, Peter Werthmann, udtaler ifølge Unilad: "På dette tidspunkt er der ingen tegn på, at det er en kriminel handling. Indtil videre har vi tre sårede, fareområdet er afspærret i stort omfang og hovedruten for toge er blokeret."

Artiklen fortsætter under billedet

Læs også

Vild snestorm: Kunder måtte overnatte i IKEA

 

Eksplosionen skete ved Donnersbergerbrücke, som er en befærdet bro, som alle toge skal passere for at komme ind og ud fra hovedbanegården. Derfor blev alt togdrift indstillet for en sikkerhedsskyld. Det skriver DW.com

Det er ikke sjældent, at man finder gamle bomber og ammunition fra Anden Verdenskrig under jorden i tyske byer. Ifølge RTE finder man hvert år mere end 2000 tons bomber og ammunition fra Anden Verdenskrig rundt omkring i Tyskland. 

Under krigen smed fly cirka 1,5 millioner tons bomber ud over Tyskland, og den officielle vurdering er, at cirka 15% ikke eksploderede og derfor stadig ligger op til 6 meter under jorden. 

Normalt udføres der da også undersøgelser, når byggeprojekter som dette udføres, og det vides derfor ikke, hvordan ulykken kunne opstå. 

Én af de sårede er i alvorlig tilstand efter eksplosionen. 

Læs også

Vildt vejr: Motorvej fuldkommen spærret