Flyselskab lukker – Alle afgange er aflyst

Foto: Shutterstock.com

Der har længe været ugler i mosen hos det islandske flyselskab Wow Air, og nu gik den ikke længere. Flyselskabet har netop meldt ud på deres hjemmeside, at de har indstillet driften og alle afgange er dermed aflyst.

Hvis du står med en flybillet fra Wow Air i hånden, så kan du godt glemme om at få den brugt. Flyselskabet der har været i alvorlige økonomiske problemer, har nemlig på deres hjemmeside skrevet, at driften i Wow Air er ophørt, og derfor vil alle Wow Air-flyvninger blive aflyst.

Dermed kommer mange skuffede mennesker altså ikke ud at rejse med det islandske flyselskab, der også har afgange fra Danmark. BT.dk skriver, at Wow Air har et af deres syv fly placeret i København, men der kommer det altså ikke til at have passagerer med fra igen.

Det er ikke mange dage siden, at det kom frem, at Wow Air var i så store økonomiske problemer, at de havde brug for ny kapital, hvis det ikke skulle ende med en konkurs. De var derfor i dialog både med Icelandair og Indigo Partners, men begge forhandlinger brød sammen, og dermed lykkedes det ikke at redde Wow Air.

Fyrede 111 ansatte i december

Wow Air har dog haft bøvl med økonomien igennem længere tid, og i december sidste år valgte man at afskedige 111 ansatte, mens flåden på 20 fly blev reduceret til blot 11 fly. Sidenhen er der skåret yderligere fire fly fra, så Wow Air blot besked af syv fly.

Læs også

Vild video: Passagerfly kastes rundt i luften. Folk troede de skulle dø

Wow Air var et islandsk lavprisselskab, der konkurrerede med markedets laveste priser. Det var samme model, som vi ser hos blandt andet Ryanair og det ungarske flyselskab Wizz Air, der dog begge har fin succes med at drive forretning på baggrund af billige flybilletter.

Hvad kan passagerer med Wow Air-billetter gøre?

Hvis du står i den situation, at du snart skal ud at rejse, og planen var, at det var med et Wow Air fly, så er der desværre ikke meget, du kan gøre.

På Wow Airs hjemmeside skriver de, at hvis du fortsat skal nå din destination, så kan du henvende dig til andre flyselskaber, der flyver derhen, og håbe på, at de er villige til at sælge billetten med rabat som en såkaldt ’rednings-takst’ som det kaldes.

Har man betalt billetten med et kreditkort, opfordres man til at kontakte det sted, hvor man har fået udstedt sit kort. Her kan det være muligt at få refunderet billetten. Er billetten købt gennem et rejsebureau som en pakkerejse, vil du være dækket af rejsegarantifonden. De giver dig enten en tilsvarende rejse eller erstatter det beløb, som du har betalt for rejsen.

Læs også

Er du over 18? – Så bør du cirka have så meget stående på bankkontoen

 

Top partnere


BingoSjov.dk
Få op til 7.500 kr. i velkomstbonus + 150 GRATIS spins.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip