Første dødsfald med Omikron: Havde fået 2. stik

Foto: Shutterstock.com

Omikron-varianten, der har bredt sig som en steppebrand i store dele af verden, har kostet en person livet i New South Wales.

Staten New South Wales i Australien har registreret deres første COVID-19-dødsfald, der kan sættes i forbindelse med den smitsomme Omikron-variant. Det skriver 7News.com.au.

Læs også

Forsker: Den næste pandemi kan ligge under isen på Svalbard

Søndag blev 6.324 personer testet positiv med coronavirus i staten. I alt blev der udført 97.000 test, hvor der også blev registreret yderligere tre dødsfald.

Et af de tre dødsfald var en mand i 80'erne fra den vestlige del af Sydney.

Han døde på Westmead Hospital og var beboer på plejehjemmet Uniting Lilian Wells, der ligger i North Parramatta, hvor han blev smittet med virussen.

"Han havde fået to doser af COVID-19-vaccinen og havde underliggende helbredstilstande," fortæller New South Wales' sundhedsminister, Brad Hazzard.

"Dette er det første kendte dødsfald i New South Wales, der er forbundet til Omikron-varianten."

7News skriver, at det ligeledes menes at være det første registrerede dødsfald med den smitsomme variant i hele Australien.

Søndag døde en anden mand i 80'erne og en kvinde i 90'erne også i New South Wales. Her var det dog ikke Omikron-varianten, de var smittet med.

Selvom staten har oplevet et mindre fald i antallet af smittede, har de set en stor stigning i antal indlagt. I løbet af den seneste uge er antallet af indlagte nemlig blevet fordoblet.

I alt er 520 personer indlagt på hospitalet, hvoraf 55 af dem er indlagt på intensiv. 17 af disse personer er i respirator.

Søndagens tal bærer dog også præg af, at antallet af udførte test er faldet markant. Der blev nemlig udført 12.000 færre test søndag sammenlignet med dagen før.

Antallet af udførte test, der bliver behandlet hver dag, er faldet med mere end 60.000 i løbet af de seneste fire dage. Årsagen til dette er, at teststeder og laboratorier er blevet overvældet, hvilket har resulteret i lange ventetider.

Ydermere skaber det yderligere bekymring i den australske stat, at der er flere hundrede personer, der har modtaget falske negative svar på deres testresultater juledag.

Mere end 400 personer, der oprindeligt fik et negativt resultat juledag, fik på 2. juledag besked om, at de var testet positive.

Læs også

McDonalds lancerer nyt koncept i Danmark: Slut med at spise indenfor

St Vincent's Hospital i Sydney afslørede søndag, at en fejl havde ført til, at dets patologiske afdeling fejlagtigt fortalte folk, at de havde testet negative juleaften.

 

Dagens Gossip