Forældre advarer mod skjult fare: 10-årig søn dræbt af familiens kæledyr

Ane Sørensen

380 uger siden

|

03/04/2017
Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Et amerikansk forældrepar har sagsøgt en kæledyrsforretning, efter deres 10-årige søn døde af rottebidsfeber i 2013.

Dagens topnyheder

For nogle år siden mistede et amerikansk forældrepar på tragisk vis deres 10 år gamle søn Aidan Pankey, da han pludselig døde af rottebidsfeber tilbage i juni 2013. 

I februar 2014 lagde forældrene Andrew Pankey og Vanessa Sauer sag an mod kæledyrsforretningen Petco. De mener nemlig, at forretningskæden ikke gjorde nok for at advare om dem om denne fare.

Det skriver Daily Mail.

Onsdag i sidste uge startede retssagen i San Diego i den amerikanske stat Californien. Aidan Pankeys familie håber, at sagen vil øge bevidstheden om sygdomsrisikoen.

Familiens advokat åbnede retssagen med en udtalelse om, at Petco kendte til deres salg af potentielt inficerede rotter og vidste, at folk var blevet syge, men ikke gjorde noget ved det.

Petcos advokater svarede tilbage, at Petco umuligt kunne sikre, at hver af de millioner af gnavere, der bliver solgt i deres butikker, var fri for bakterier og sygdomme.

Petcos advokater understregede også, at forretningskæden advarer om de potentielle farer, som følger med ved købet af en rotte. Herunder rottebidsfeberen - men denne information kommer sammen med generelle instruktioner om, hvordan man skal tage sig af sit nyerhvervede dyr.

Familien Pankey mener dog ikke, at instruktionerne var tilstrækkelige. 

- Jeg kæmper den her sag for at beskytte nogle børn, fordi jeg ikke vil have, at dette sker for en anden familie. Jeg taler stadig til ham, fortæller ham, at jeg elsker ham - at far ikke giver op, siger Andrew Pankey til CBS 8.

Ifølge de amerikanske sundhedsmyndigheder CDC kan mennesker få rottebidsfeber fra bid eller rifter fra inficerede gnavere som rotter, mus eller ørkenrotter. Eller blot ved at håndtere dyret, uden at det har bidt eller revet én. Ifølge CDC er antibiotika som penicillin effektivt i forhold til at behandle rottebidsfeberen, som sjældent er fatal. 

CDC fastholder dog, at det var rottebidsfeber, der endte med at koste Aidan Pankey livet. To uger før Aidan Pankeys død havde hans bedstemor købt rotten Alex til ham i en af Petcos butikker i San Diego. Aidan Pankey ønskede sig nemlig en hanrotte, så den kunne danne par med den hunrotte, som han allerede havde derhjemme.

Bedstemoderen og barnebarnet tog sammen i butikken og udvalgte den rotte, som Aidan Pankey helst ville have med sig hjem. Men to uger efter købet, blev drengen altså syg. Efter to dage med influenzalignede symptomer døde Aidan Pankey.