Forældre i chok over tilbud fra skolefotograf: Tilbød helt at fjerne disse børn fra billederne

Skrevet af Mathias Busekist

29/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forældrene var ikke glade for tilbuddet.

Dagens topnyheder

Forældre, som alle har til fælles, at de har børn indskrevet i Aboyne Primary School, blev kollektivt forfærdet, da den virksomhed, som skolen havde bestilt til at tage billeder af børnene, kom med frem med et decideret vanvittigt tilbud.

Skoleeleverne havde ellers fundet det helt store smil frem, da billederne skulle skydes, men efter at være blevet sendt tilbage til klasserne, fik forældrene tilsendt en chokerende besked.

Fotografen tilbød nemlig forældrene at bestille billederne uden skolens tre handicappede børn, som de dermed tilbød helt af fjerne fra billederne, skriver Mirror.

Natalie Pinnell, mor til to af skolens børn, var mildest talt chokeret over, at man overhovedet ville tilbyde at fjerne hendes niårige datter Erin fra klassebilledet.

Moren udtaler til Press and Journal, ifølge Mirror, at det føltes som at få sit barn "slettet fra historien".

"Jeg er fuldstændig knust. Rasende."

"Mange af de andre forældre har besluttet ikke at købe deres skolebilleder for at støtte dem. Det betyder rigtig meget. At give folk mulighed for at slette min datter fra historien af hensyn til optikken er ærlig talt umenneskeligt. Noget af det mest grusomme, jeg nogensinde har oplevet. Jeg og de andre forældre føler os fuldstændig knuste."

Pinnell udtaler videre, at skolen ikke havde kendskab til beslutningen, hvorfor man ikke bebrejder dem for hændelsen.

"Hun er det smukkeste menneske. Hvem kan gøre sådan noget? Jeg er taknemmelig for, at hun ikke er klar over det, for den skade, det ville gøre på hendes selvværd, ville være ødelæggende. Men jeg er nødt til at fortælle min anden datter om, hvad der sker med hendes søster. Jeg er ikke sikker på, at jeg kommer til at sove i nat."

Pinnell sagde, at hun havde sendt skolen en e-mail med to fotolinks, et, hvor Erin var med, og et andet, hvor hun ikke var med. En pige i en anden klasse, som bruger kørestol, blev angiveligt også fjernet fra den ene købsmulighed.

Moderen sagde, at hun aldrig ville bruge firmaet igen, og at det underminerede folkeskolens arbejde.

Hun beskriver hændelsen som havende været "uhyre smertefuld" og opfordrer i samme ombæring skolerne til at afbryde samarbejdet med Tempest Photography.

Hun tilføjede, at forældrene på skolen støttede hende, og at der nu kun er én version af klassebilledet at købe.