Forældre raser over forhold på skole: Eleverne sidder med jakker på, da der kun er 9 grader indenfor

Skrevet af Henrik R

09/12/2023
Foto: Wikipedia Commons
Foto: Wikipedia Commons
På et gymnasium i den franske by Seine-Maritime, som er under renovering, har flere hundrede elever været nødt til at flytte deres ting til dårligt isolerede præfabrikerede bygninger. Ifølge nogle lærere er temperaturen i klasseværelserne kun 9°C.

Mest læste i dag

Det er isnende koldt i gangene på Acacias Gymnasium i Seine-Maritime.

Mens kulden har lagt sig over en stor del af landet de seneste dage, har omkring 350 elever fra denne skole måttet pakke deres ting og flytte ind i særligt dårligt isolerede præfabrikerede bygninger, som ligger to kilometer fra gymnasiet.

Årsagen er, at uddannelsesinstitutionen skal gennemgå omfattende asbestsaneringsarbejde i begyndelsen af det kommende år.

Men elevernes nuværende forhold er spartanske:

"Lærerne har termometre, og der er 9 grader i klasseværelserne," lyder det fra en forælder til det franske France 3 Normandiet.

"Min søn siger, at han ikke kan mærke nogen temperaturforskel, uanset om han er inde eller ude. Eleverne kan ikke holde varmen, og de beholder deres frakker på i klassen." lyder det fra faren.

De præfabrikerede bygninger mangler angiveligt enhver form for isolering og har yderst ineffektive radiatorer.

Mindst 3 års arbejde forude

Det er dog ikke kun den manglende varme, der er et problem på skolen. Toiletdørene kan ikke lukkes ordentligt, og den pavillon der der dækkede gården og gav ly til eleverne, er blæst væk.

På regnfulde dage er eleverne tvunget til at tilbringe pausen på de smalle gange, der er på skolen.

Situationen ser ikke ud til at forbedre sig lige foreløbigt: "De har fortalt os, at arbejdet vil vare mindst tre år, men det er umuligt, vi kan ikke fortsætte sådan her," lyder det fra en anden forælder.