Forældre skulle betale for at få baby med på Ryanair-fly: Så gjorde de noget utilgiveligt

Foto: Shutterstock

Et forældrepar gjorde det utænkelige, da de blev bedt om at betale for at tage deres baby med om bord på et Ryanair-fly.

Et forældrepar valgte en chokerende løsning, da de blev bedt om at betale, hvis de skulle have deres baby med om bord på et Ryanair-fly.

Læs også

Lasse Rimmer i pinlig bommert

I stedet for at betale, hvad de blev opkrævet af flyselskabet, valgte de en utilgivelig løsning. Forældreparret besluttede nemlig at efterlade deres lille barn, mens de selv forsøgte at komme om bord på flyet.

Parret skulle flyve fra Israels Ben-Gurion Airport, hvor de havde billetter til et Ryanair-fly, der skulle flyve fra Tel Aviv til Bruxelles i Belgien.

De havde købt to billetter til sig selv, men havde ikke købt en billet til deres baby, der siges at være en lille dreng, skriver Tyla.

Parret havde forventet, at de blot kunne tage deres baby med sig uden beregning. Det fik de dog ikke lov til, og ved check-in blev de derfor bedt om at betale for barnet.

Ryanair gav dem to muligheder. Du kan enten betale for, at barnet rejser med, uden at have sit eget sæde, eller man kan bestille et sæde til barnet.

Køber man en billet, der giver barnet tilladelse til at sidde hos en af forældrene, vil det koste 25 pund, hvilket svarer til 210 kroner. Det kræver dog, at barnet er mellem otte dage og 23 måneder gammel.

Hvis barnet skal have sit eget sæde, kræver Ryanair, at man betaler normalpris for sædet, hvorfor prisen afhænger af, hvor rejsen går til. Desuden er det muligt at bestille et sæde med plads til et særligt barnesæde, der er godkendt af flyselskabet.

Uanset hvad prisen lyder på, så er det en lille pris at betale for at kunne have sit barn med på flyrejsen, men ifølge Tyla var forældrene af en anden opfattelse, og nægtede at betale for deres baby.

Ifølge Israel Airports Authority ankom parret for sent, og skranken ved check-in var faktisk blev lukket. I et forsøg på at nå deres fly, valgte de derfor den utilgivelige løsning at efterlade barnet ved check-in, mens de selv fortsatte deres rejse.

Heldigvis blev det opdaget af personalet i lufthavnen, som var hurtige til at kontakte politiet, som fandt frem til forældrene, inden de gik om bord på flyet. De blev derefter taget med til afhøring.

"Vi har aldrig set noget lignende. Vi kunne ikke tro, hvad vi så," lød det fra en Ryanair-ansat til mediet N12.

I en officiel udtalelse til Tyla, har Ryanair bekræftet, at sagen blev overdraget til politiet i Tel Aviv.

"Disse passagerer, der rejste fra Tel Aviv til Bruxelles (31. januar), dukkede op ved check-in uden at have reserveret et sæde til deres spædbarn. De fortsatte derefter til sikkerhedskontrollen og efterlod spædbarnet ved check-in," lyder det.

"Personalet i Ben Gurion Lufthavn kontaktede sikkerhedspersonalet i lufthavnen, som hentede passagererne, og det er nu en sag for det lokale politi."

Læs også

Enlig mor blev fyret første dag på jobbet, fordi hun skrev dette på Facebook

Ifølge Tyla vides det ikke, hvad der skete med hverken forældre eller baby, efter parret blev tilbageholdt af politiet.

 

Dagens Gossip