Zoologisk have river kløerne ud på løve, så børn kan lege med den

Foto: Shutterstock.com

En zoologisk have i Gaza har revet kløerne ud på en 14 måneder gammel løve, så den ikke kan gå til angreb på små børn, der gerne vil tæt på den.

Det er et velkendt fænomen, at man vilde dyr i de østlige lande, ikke lever under de bedste vilkår i fangenskab. Her bliver de bedøvede og mishandlede, så turister kan få taget billeder med dem, uden at de går til angreb.

I en zoologisk have i Gaza er de gået skridtet længere med en lille løve, hvor de har valgt at rive kløerne ud på den, så det var muligt for børn at komme helt tæt på den, uden at løven ville gøre skade på dem.

Det var den blot 14 måneder gamle løve, Falestine, der skulle have fjernet sine kløer, og det blev gjort af en dyrelæge i zoologisk have, uden at de hverken havde de rette redskaber eller faciliteter til at udføre proceduren.

”Jeg prøver at reducere løvens aggressioner, så den kan være venlig overfor besøgende,” fortalte ejeren af den zoologiske have, Mohammed Jumaa ifølge det britiske medie The Sun.

"Vi vil bringe smil og glæde til børn"

Det er to uger siden, at løven Falestine fik fjernet sine klør, og hun blev for første gang lukket ud siden proceduren blev foretaget, så de kunne observere hende. Her var det tydeligt at se, at det var en ulykkelig og forvirret løve, der blandt andet forsøgte at kradse i et træ med sine poter uden klør.

Langsomt begyndte der at blive lukket folk ind til løven, som både kunne røre ved den og tage billeder til sociale medier.

Dyrelægen der foretog indgrebet, fortæller, at de håber på, at det giver børn flere smil på læben, og at de kan tiltrække flere folk til deres zoologisk have.

”Vi vil bringe smil og glæde til børn, mens vi også forøger antallet af gæster i parken, som har meget høje udgifter,” fortæller Fayez al-Haddad til samme medie.

Mens han ikke mener, at der er noget galt i at fjerne operere kløerne væk på en løve, så er dyrerettighedsgruppen Paw Project uenige. De kalder det umenneskeligt, og det kan gøre dem syge.

Læs også

Har du en træls eks? Nu kan du fodre din ekskæreste til en bjørn

 

 

Dagens Gossip