Forbyder burkini: "Det er en sejr"

Arkivfoto

Det vil ikke længere være tilladt at bade iført en burkini.

I Frankrig har der i flere år kørt en debat om, hvorvidt burkini skulle være tilladt at bade i eller ej. Burkini anvendes typisk af muslimske kvinder, da den tildækker al hud på kroppen.

Generelt er badetøj, der dækker hele kroppen, ikke længere tilladt i svømmebadene i den franske by Grenoble.

Læs også

DMI melder ud: 30 grader på vej til Danmark

Det har Frankrigs øverste administrative domstol, statsrådet, slået fast tirsdag ifølge TV 2. For knap en måned siden et flertal i Grenobles byråd ellers, at man nu ville tillade burkinier i de offentlige svømmebade.

Det var især venstrefløjen i kommunen, som længe havde plæderet for at tillade den heldækkende badedragt, som mange muslimske kvinder foretrækker.

Denne beslutning var dog ikke lige populær alle steder, hvilket førte til højlydte protester fra højrefløjen og aktivister, der anser burkinien for at været et symbol på undertrykkelse af kvinder.

Sagen blev derfor taget på ved domstolene. Tirsdag slog statsrådet så fast, at brug af burkini "undergraver ligebehandling af brugerne, så neutraliteten i den offentlige service bringes i fare".

Denne afgørelse er Frankrigs indenrigsminister, Gérald Darmanin, tilfreds med.

- Det er en sejr for vores lov om "separatisme", for sekularismen og først og fremmest for hele republikken, skriver han på Twitter.

Et af argumenterne for at forbyde den heldækkende dragt i de offentlige svømmebade har også været hensynet til hygiejne. For nogle år siden forsøgte flere kommuner langs Frankrigs Middelhavskyst at forbyde burkini.

Læs også

Inger Støjberg bekræfter: Det er mit nye parti

 

Dagens Gossip