Forbyder legetøjspistol: Her kan risikere op til to års fængsel

Skrevet af Kamille Isaksen

07/12/2023
Foto: TVBS
Foto: TVBS
Flere skoler har forbudt disse legetøjspistoler på deres område af frygt for at påvirke elevernes fysiske og mentale udvikling.

Mest læste i dag

Flere kender til de legetøjspistoler, som flere børn nyder at lege med, når de for eksempel leger politi og røver. 

Især legetøjspistolen “Carrot guns”, der er populære blandt folkeskoleelever og kan købes i mange kontorartikelforretninger, har skabt bekymring.

Det skriver TVBS

Flere skoler i Taiwan har forbudt disse legetøjspistoler på deres område af frygt for at påvirke elevernes fysiske og mentale udvikling. 

Advokater påpeger, at selvom de ligner legetøjsvåben, kan de, hvis de forårsager panik, stadig resultere i lovovertrædelser som trusler mod offentligheden, der bærer en maksimal straf på to års fængsel.

Journalist Jiang Yunman udtalte: "Efter “gulerodskniven” blev populær i skolekredse, er der nu en “gulerodspisto”l, der dog kun kan lave lyde og ikke kan affyre. Men pas på, hvis du bevidst skyder mod nogen, kan det ende med retsforfølgelse."

I små kiosker eller kontorartikelforretninger tæt på skoler kan man finde de såkaldte “gulerodsknive”, “gulerodspistoler” og andre produkter fra gulerodsserien.

 Skolerne er bekymrede for potentielle konsekvenser på børns fysiske og mentale udvikling og har derfor indført regler, der forbyder disse legetøjer på skoleområdet. Dog har forældre forskellige overvejelser om sikkerhed.

Borger: "Jeg ved ikke nødvendigvis, at det er falsk. Selvfølgelig vil man blive bange, når man ser formen på en pistol ved vejen om natten. Selvom den ikke er dødelig, kan den stadig være skræmmende, hvis den kan skade dig."

En anden udtaler: "Der er ingen kugler i den, eller resten af materialet er inde i den, så jeg tror ikke, den kan skade menneskekroppen. Men jeg ville ikke tillade mine børn at tage det med i skole, fordi man skal tage hensyn til andres følelser, ikke kun ens egne."

Lovens vurdering af, hvorvidt noget er farligt, afhænger af den enkeltes opfattelse. Hvis man får andre til at føle sig utrygge, kan det stadig være en overtrædelse af loven.

Advokat Yu Weide forklarede: "Selvom en person er bevæbnet med et legetøjsvåben og skyder mod tilfældige forbipasserende, kan det stadig udgøre en trussel mod offentligheden. Den maksimale straf kan være fængsel i op til 2 år."

Selvom det ligner et legetøjsvåben, kan det stadig være en krænkelse af loven, hvis det bruges til at true, og det kan krydse grænsen til strafbart, hvis man ikke passer på.