Forklædt som olivenolie: Politiet finder narkotika til en værdi af 123 millioner kroner i lastbil

Foto: AFP

Specialenheder har fundet en ENORM mængde flydende metamfetamin i beholdere, som skulle forestille at indeholde olivenolie.

Det sker af og til, at politiet i diverse lande finder store mængder narkotika, men det er alligevel sjældent, at politiet finder en så stor mængde, som specialenheder fra Australiens politi fandt forleden. 

Det var en specialenhed anført af 'Australian Federal Police (AFP)', som formåede at finde enorme dunke 'olivenolie', som dog viste sig at indeholde noget helt andet og meget mere værdifuldt.

Læs også

Scene kollapset på festival: Én død og flere hårdt kvæstet

Det skriver Unilad

I de mange dunke gemte der sig nemlig så store mængder flydende metamfetamin, at det har en gadeværdi på lidt mere end 123 millioner kroner.

Foto: AFP

Det har det lokale politi afsløret i en pressemeddelelse, som blev delt d. 12. august. 

Heri kan man læse, at fundet blev gjort i en lastbil d. 30. juli i en forstad til Sydney, og at politiet vurderer, at et international narkokartel har haft en finger med i spillet. 

"Australsk-baserede, organiserede grupper af kriminelle har internationale forbindelser og vil samarbejde med kendte udenlandske forbrydere," har ledende efterforsker, Jason McArthur, således forklaret og udtalt følgende om fundet:

"AFP [...] har succesfuldt forhindret denne betydelige mængde metamfetamin i at ramme Australiens gader og stoppet millioner af dollars [...], som ville strømme tilbage til syndikatet og sponsorere fremtidige kriminelle handlinger."

McArthur har desuden forklaret, hvordan stoffer som metamfetamin er med til at "oversvømme" Australien med "vold, stigende pres på helbredssystemet og [...] bandekrige."

Ifølge efterforskningslederen er en efterforskningen blevet igangsat for at finde bagmændene. 

"[...] vi [red. AFP] er klar, og vi kommer efter dem [red. forbryderne]," har han således udtalt.

Læs også

Russerne strømmer ind over de danske grænser som aldrig før: Minister er forundret

 

 

Dagens Gossip