Forrykt: Sammenlignede royal baby med en abe - Så fik han sparket

Foto: Shutterstock.com

En populær britisk radiovært er blevet fyret fra sit job, efter at han lagde et billede ud på det sociale medie Twitter, hvor han sammenlignede den royale baby med en abe.

For nyligt blev den britiske kongefamilie udvidet med et medlem, da Prins Harry og hertuginde Meghan fødte deres lille søn. Men mens kongefamilien fik sig et ekstra medlem, blev radioholdet hos BBC en vært færre.

Den kendte radiovært Danny Baker hos BBC er nemlig blevet afskediget fra sit job, efter at han lagde et humoristisk tweet ud på sin private twitter-profil. Her lykønskede han nemlig den royale familieforøgelse med et ældre billede, hvor et ældre par forlader en bygning med en sød lille abe, som er iført pænt tøj.

Læs også

28-årig far havde for vane at knække nakken - Nu har han svært ved at gå

Til billedet har Danny Baker skrevet teksten: ‘Den royale baby forlader hospitalet”

Foto: Danny Baker / Twitter

Blev kaldt racist

Billedet lå dog ikke på de sociale medier særlig længe, før radioværten fik adskillige skældsord med på vejen fra sure brugere. De kaldte ham racist men henvisning til, at den tidligere skuespiller og nuværende hertuginde, Meghan Markle er mørk i huden.

Danny Baker fjernede derfor sit tweet og skrev en undskyldning i stedet.

“Igen vil jeg gerne give min dybeste undskyldning for det dumme sjove billede fra tidligere. Det var meningen, at det skulle være en joke om royale og cirkusdyr i fisefornemt tøj, men det blev opfattet som aber & racer. Så det blev med rette slettet,” skriver han på sin profil.

Det var en stor fejl i hans dømmekraft

Danny Baker havde nok ikke forventet, at hans lille joke på det sociale medie skulle medføre, at han ikke længere skulle være ansat hos den britiske radiokanal. Der gik dog ikke længe fra, at Danny Baker havde uploadet sit tweet, til han pludselig var fyret.

En talsmand fra BBC fortalte til mediet The Sun, at radiovært burde have udvist en bedre dømmekraft.

“Det var en stor fejl i hans dømmekraft, og det går imod de værdier, vi har her på stationen. Danny er en fantastisk vært, men han vil ikke længere repræsentere et ugentlig show hos os,” lyder det fra talsmanden ifølge The Sun.

Danny Baker var ikke ligefrem tilfreds med fyringen, hvor han mener, at hans tidligere chefer fik det til at lyde som om, at Danny Baker rent faktisk mente den racistiske holdning bag billedet.

“De brugte en tone der antydet, at jeg faktisk mente det latterlige tweet, at BBC skulle opretholde deres blah blah blah,” lød det fra Danny Baker, der fulgte op:

“De kastede mig vitterligt under bussen. Jeg kunne høre knæene banke i jakkesættene. Fuck dem,” skriver han.

Hvad mener du? Er det fair, at BBC vælger at fyre radioværten på baggrund af et billede, der endte med at være en misforstået joke, eller går cheferne i for små sko?

Læs også

Så du Starbucks-koppen i Game of Thrones? - Se de andre store UPSere i serien her

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip