Forskere: Dobbelt så stor risiko for corona, hvis du har denne højde

Foto: Shutterstock.com

Ny forskning viser, at din højde kan have indflydelse på, om du er i større risiko for at blive ramt af corona.

Det er en forskningsgruppe bestående af otte forskere fra universiteter i Storbritannien, USA og Norge, der står bag undersøgelserne, der viser, at din højde kan være med til afgøre, om du er i større risiko for at blive ramt af corona.

Læs også

Vanvittig opførsel: Kvinde spyttede fremmed baby i munden

2000 personer fra Storbritannien og USA har deltaget, og forskerne har fundet ud af, at chancen for at blive smittet med corona er over dobbelt så stor, hvis personen er er over 1,82 meter høj. 

Det skriver Universitetet i Agder på sin hjemmeside. 

Du går ind i smitten

Professor Evan Kontopantelis ved University of Manchester, som er en af de otte forskere, siger, at dråbesmitte ikke er den ‘eneste overføringsmekanisme’, men at det også kan ske ved aerosol overføring. 

Aerosoler er små luftbårne partikler eller dråber. De kan være så små, at de holder sig svævende i stedet for at falde til jorden, som større dråber vil gøre. Derudover kan aerosoler samles i områder med dårlig ventilation, og de kan blive ført videre af luftstrømme, og det er her, at højden kommer ind i billedet.

Risikoen for at indånde disse øges nemlig med, hvor høj du er, og hvis du er over 1,82 meter høj, så er chancen for at blive smittet med corona altså over dobbelt så stor.

Resultatene kan betyder, at mundbind og god ventillation kan være effektive måder at stoppe spredningen af virussen, siger Rolando Gonzales Martinez, der er ph.d.-studerende og også en del af teamet bag undersøgelsen.

Læs også

Dette land kan blive lukket for danskerne

 

 

 

Dagens Gossip