Fra det ene sekund til det andet måtte flyet pludselig vende rundt: Folk kan ikke tro deres egne ører, når de hører hvorfor

Skrevet af Emil Martesen

6 uger siden

|

11/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fra det ene sekund til det andet måtte flyet pludselig vende rundt.

Dagens topnyheder

I påskeweekenden blev et Swiss Airlines-fly, en Airbus A330, der var på vej fra New York i New Jersey til Zurich, ufrivilligt centrum for en dramatisk hændelse, der afviger markant fra de sædvanlige årsager til uforudsete landinger.

Traditionelt tvinges fly til ændringer i deres planlagte rute på grund af tekniske fejl eller vanskelige vejrforhold.

Men denne gang var årsagen en helt anden.

Kun en time efter take-off, og med 236 passagerer ombord, fandt kaptajnen det nødvendigt at vende om og lande i New York, som de var lettet fra.

Og grunden til denne usædvanlige beslutning var en passagers forsøg på at trænge ind i cockpittet, en handling der krævede øjeblikkelig og beslutsom indgriben.

Det skriver det franske medie france3-regions.francetvinfo.fr.

Ifølge Swiss Airlines forstyrrede den pågældende passager freden ved at opføre sig udisciplineret over for besætningsmedlemmerne, og det resulterede i mindre skader på en af kabinepersonalet.

Hændelsen er en del af en bekymrende tendens, som CBS News har skrevet om. De lægger ikke skjul på, at der er en stigning i aggressive og voldelige opførsler ombord på fly siden lufttrafikken genoptog efter Covid-19 pandemien.

Allerede i begyndelsen af 2023 var der registreret mere end 600 sådanne episoder inden for tre måneder.

Det er værd at notere sig, at piloten under hændelsen informerede kontroltårnet om, at passagerens tilstand forværredes, og udtrykte usikkerhed omkring passagerens potentielle aggression mod andre ombord. Den hurtige beslutning om at vende tilbage sikrede, at flyet landede sikkert i New York lufthavn kort før 23:00, hvor den problematiske passager efterfølgende blev anholdt og sigtet for at forstyrre flytransporten samt for overfald.