Ged sårer 40 russiske soldater efter at have udløst minefælde

Foto: Shutterstock

Mindst 40 russiske soldater er blevet såret, efter at en ged har udløst en af deres minefælder i Ukraine.

Russiske soldater var i gang med opstille minefælder omkring et hospital i Zaporizhzhia i det sydøstlige Ukraine, da deres "defensive formation" af sprængstoffer blev forpurret af en ged, hvis "kaotiske bevægelser" udløste fælden.

Læs også

Højesteret omstøder abort-lov, der anerkender kvinders ret til abort

Efterretningsdirektorat havde forinden observeret de russiske soldater i færd med at opstille granater i en cirkulær formation nær et hospital.

Geden, der var undsluppet fra landsbyen Kinski Rozdory, ønskede dog at undersøge situationen nærmere, hvilket medførte, at den først udløste en af granaterne, hvilket forårsagede en kædereaktion af eksplosioner.

"Som følge af gedens 'kaotiske' bevægelser 'bortskaffede' dyret flere granater", oplyser Forsvarets Efterretningstjeneste, som efterfølgende tilføjer:

"Som følge af en kædereaktion pådrog mange russiske personer skader af varierende grad."

Mens det forventes, at mindst 40 russiske soldater blev såret som følge af eksplosionerne, er det endnu ikke blevet fastslået, hvad der skete med geden.

Det er heller ikke blevet fastslået, om geden med vilje udløste fælderne eller om den faldt over dem ved et uheld - men uanset hvad, så lever dens arv videre.

Dyret er siden blevet hyldet som "Geden fra Kyiv", hvilket kan tænkes at være en hyldest til "Spøgelset fra Kyiv" - en mytisk, heroisk pilot, der ifølge legenden skød flere russiske fly ned, da de angreb Ukraines hovedstad.

Det er heller ikke kun "Geden fra Kyiv", der har fået skabt et navn.

En Jack Russell terrier ved navn Patron har også været i overskrifterne for at hjælpe med at opsnuse mere end 200 sprængstoffer under invasionen.

På en pressekonference sammen med den canadiske premierminister Justin Trudeau, hædrede Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj hunden for dens tapperhed.

"Jeg vil gerne belønne de ukrainske helte, som allerede er i gang med at rydde vores land for sprængstoffer," sagde Zelenskyj og tilføjede:

"Og sammen med vores helte hjælper en vidunderlig lille sapper - Patron - med at neutralisere sprængstoffer og lærer også vores børn de nødvendige sikkerhedsregler i områder, hvor der er en minetrusler."

Læs også

Szhirley taler ud om at dele grænseoverskridende billede: Derfor gjorde jeg det

 

Dagens Gossip