Genforening: Mand fik syet penis på igen

Shutterstock.com

Næsten et døgn efter en mand skar sin penis af, lykkes det britiske kirurger at genetablere kontakten mellem mandens penis og hans krop.

Det er en af de slags historier, som næsten lyder for vild. Ikke desto mindre er det lykkes britiske kirurger at udføre et imponerende stykke arbejde.

De har nemlig formået at genetablere kontakten mellem en mands penis og hans krop næsten et døgn efter, at han skar sin penis af.

Læs også

Sad to timer i 27 graders solskin: Nu ligner hun Quasimodo

Manden, der skar sin penis af, var en 34-årig skizofren mand, der under en psykotisk episode havde forsøgt at tage sit eget liv. Det skriver ScienceAlert ifølge Videnskab.dk

15 timer efter hændelsen blev manden fundet og kørt på hospitalet, og der gik i alt 23 timer, hvor mandens penis ikke fik tilført blod fra kroppen.

Men seks uger efter operationen virker den unge mands penis igen. Takket være en succesfuld operation er det både lykkes for manden at få fuld erektion, og samtidig virker urinrøret også. 

De 23 timer er den længste periode, det hidtil har kunnet lade sig gøre at vente med en operation, uden at penis var udsat for varig skade.

Godt nyt for fremtiden

At det lykkedes lægerne at få syet penissen på igen, er godt nyt for lægeverdenen.

“Denne case bør opmuntre kirurger til at forsøge at genetablere kontakten til penis, selv efter længerevarende blodtab, fordi det er muligt at have succes med det,” skriver kirugerne fra University Hospital Birmingham i casestudiet.

Ved hjælp af lignende vener fra armen blev det muligt at genetablere forbindelsen mellem penis-blodårerne, således, at de store blodårer, der løber langs toppen af penissen, stadig virker.  

Ifølge artiklen er der er sket meget i forhold til penis-kirurgi i årenes løb.

Hvor der tidligere har været fokus på de større strukturer, hvis der skulle opereres en penis tilbage på kroppen, så ved man i dag, der også er andre vigtige fokuspunkter. Det er nemlig også vigtigt, at de enkelte vener og nerver genetableres, hvis patienten skal gøre sig håb om at opnå erektion i fremtiden.

Læs også

Life hack: Sådan finder du den perfekte vandmelon

 

 

 

 

Dagens Gossip