Gennemsnitsalderen i farlig bande overrasker efter anholdelse: 70-årige mænd begik flere væbnede røverier

Skrevet af Mathias Busekist

27/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er tale om velkoordineret og voldsomme røverier.

Dagens topnyheder

Tilsyneladende er alder blot et tal når det kommer til kriminalitet.

Politiet i Rom har således anholdt en bande bestående af seks formodede røvere, som alle er i 60'erne eller 70'erne.

De er sågar fået en vis status i Roms kriminelle underverden for deres ihærdighed med at udføre en række væbnede indbrud rundt om i byen, ifølge The Guardian.

Bandens ledere var den 70-årige Italo De Witt, kaldet "tyskeren", som blev kendt i midten af 1990'erne efter et sofistikeret kup i en bank nær Den Spanske Trappe, og en 75-årig mand, hvis navn endnu ikke er blevet offentliggjort.

En 68-årig medskyldig var angiveligt hovedansvarlig for at udføre røverierne, mens en 66-årig havde til opgave at skaffe kopier af bagdørsnøglerne til de udvalgte postkontorer, hvor de slog til.

Politiet kan videre afsløre, at banden, trods deres alder, var skræmmende organiseret i deres røverier.

Banden er angiveligt ansvarlig for at have stjålet næsten 200.000 euro fra et postkontor i San Giovanni-distriktet i maj sidste år, efter at to af medlemmerne, bevæbnet med pistoler, kom ind ad bagdøren og truede en ansat, der var ved at fylde penge på hæveautomaten.

Ifølge La Repubblica blev et andet planlagt røveri aflyst, fordi det 66-årige bandemedlem havde problemer med inkontinens og skulle opereres for sin prostata.

Rækken af røverier, som alle blev filmet, sluttede efter et mislykket indbrud i et postkontor i Don Bosco-området.

Det var også en flot klædt De Witt, som i 1995 holdt hele 15 bankansatte som gidsler i et efter at han var kommet ind i en filial af Credito Italiano.

Han gik derfra med 210 millioner lire.