Giftpølser skal slå op mod 2 millioner katte ihjel

Vilde katte har vist sig at være et rigtig stort problem, hvor de truer over 20 dyrearter i Australien. Det løser regeringen ved, at man kaster giftpølser ud til kattene.

Normalt er katte et dyr man beskytter og værner omkring, men det er ikke den tilgang de benytter sig af i Australien. Hvert fald ikke når det gælde de millioner af vilde katte, som lever rundt omkring i landet.

De katte er nemlig skyld i, at over 20 dyrearter er i fare for at blive udryddet, og det ønsker den Australske regering ikke at lade ske. De har derfor valgt en strategi, hvor de risikere at slå op mod 2 millioner katte ihjel for at sikre de truede dyrearters overlevelse.

Læs også

22-årig fra Randers var sin mand utro: Jeg havde ikke noget valg

Den Australske regering har fået produceret en masse giftpølser, som består af kyllingefedt, kængurukød, urter og krydderier, og så er der tilsat en dræbende gift, som vil tage livet af de små katte. Det meddeler New York Times i går i en større reportage omkring katteproblemet i Australien.

Pølserne kastes ud fra fly

Det amerikanske medie skriver, at forskere undre sig over, hvordan der er kommet så mange vilde katte spredt over hele kontinentet, da katte oprindeligt ikke hører hjemme i Australien.

I nogle områder vurderes der til at bo op mod 100 vilde katte per. kvadratkilometer, og de forsøges nu at blive udryddet med de såkaldte giftpølser. Pølserne bliver blandt andet kastet ud med fly i de områder, hvor der er særligt mange katte.

Aarhus Stiftstidende skriver, at officielle tal viser, at vilde katte i Australien spiser op mod 650 millioner krybdyr om året. Det estimeres, at kattene allerede har udryddet 27 dyrearter.

Det er dog langt fra alle, der mener, at kattedrab er den rigtige løsning, og det har således ført til en masse underskriftindsamlinger. Indtil videre uden nytte.

Læs også

Mums eller ad! Mand finder edderkop der ligner et stykke sushi

 

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip