Giver ost mareridt? Nu kan man blive betalt for at spise ost

Foto: Shutterstock.com

Hvis du nogensinde har hørt om skrønen, der fortæller, at ost medfører mareridt, så bør du måske holde øje med denne undersøgelse.

Sleep Junkie, et forskningsinitiativ tilknyttet virksomheden Amerisleep, LLC - en førende forhandler af madrasser - søger således deltagere til at deltage i en undersøgelse, der undersøger gyldigheden af den ældgamle antagelse, at ost inden sengetid forårsager mareridt.

Læs også

Jakob Ellemann-Jensen indlagt

Undersøgelsen indebærer altså at skulle spise ost hver aften for derefter at følge dit søvnmønster samt velbefindende.

"Hvis man bliver valgt, vil vores søvneksperter sende en liste over oste, der bør spises hver uge - herunder en række forskellige ostetyper, såsom blåskimmelost, hård ost og smeltet ost."

"Forsøget vil også inkludere veganske og laktosefri oste i udvalget," står der i en ansøgning om at deltage i forsøget.

Når deltagerne har spist en række lækre oste og er faldet i søvn, får de til opgave at udarbejde evalueringen, der dokumenterer deres drømme, mareridt samt søvnkvalitet, når de vågner.

Undersøgelsen løber over i alt 3 måneder fra marts og frem; ud over det gratis udvalg af oste vil alle forsøgspersoner modtage en samlet kompensation på cirka 7.000 kroner ved undersøgelsens afslutning.

Ifølge jobansøgningen skal deltagerne - kaldet "mejeridrømmere" - være mindst 21 år gamle, bo alene og have en fast søvnplan. Desuden forventes de at være i besiddelse af en moderne teknologisk enhed som f.eks. et smartwatch eller en fitness-tracker.

Deltagerne må ikke lide af søvnforstyrrelser, f.eks. søvnløshed, eller have en intolerance over for laktose.

I modsætning til, hvad nogle mennesker måske tror, har en række undersøgelser vist, at mejeriprodukter som ost måske endda kan fremme en bedre søvn.

I 2020 viste en undersøgelse, at mejeriprodukter med et højt indhold af tryptofan kan være gavnlige for at fremme længere søvn og andre positive søvnvirkninger.

Læs også

Forældre skulle betale for at få baby med på Ryanair-fly: Så gjorde de noget utilgiveligt

 

Dagens Gossip