Godt nyt: Koalaen er alligevel ikke udryddet

Den nuttede koala er heldigvis ikke uddød. Foto: Shutterstock

Forskere undsiger de rygter om udryddelse, som flere medier, heriblandt Dagens.dk, valgte at bringe i sidste uge. Koalaen er dog stadig i fare for udryddelse.

I sidste uge bragte Dagens.dk nyheden om, at koalaen var funktionelt uddød. Forskere har senere undsagt nyheden, men det betyder ikke, at koalaen er uden for farezonen. Læs nyheden her.

Læs også

Forfærdeligt nyt: Koalaen er nu uddød

Det var Australiens Koalafond, der i sidste uge blev citeret for at melde den australske koala "funktionelt uddød". Det skete efter ukontrollerbare skovbrande i flere dele af Australien. 

Nu skriver flere medier, at det ikke er korrekt. 

Diana Fisher, der er forsker ved Queenland Universitet siger til National Geographic:

"Brandene har slået mange koalaer ihjel, men ikke nok til at ændre deres status som art. Koalaen er truet i nogle områder af dens habitat, men ikke i andre."

Ifølge samme medie er koalaens status:"sårbar over for udryddelse," hvilket er et niveau højere på skalaen end "truet dyreart."

Christine Adams-Hosking, der også er forsker ved Queensland Universitetet uddyber: "For nogle grupper af koalaer, der befinder sig i brandzonerne, har det været katastrofalt. Her er en tredjedel af koalaerne muligvis døde."

Det betyder, at der er flere af koalaens habitater, der slet ikke er berørte af skovbrandene. Derfor er koalaen ikke funktionelt uddød endnu. Ifølge Christine Adams-Hosking er det muligt, at lokale grupper af koalaer på længere sigt ikke kan opretholde deres bestand, men det er for tidligt at kunne konkludere endnu. 

Ifølge National Geographis er bestanden af koalaer ca 329.000, hvilket er et fald på 24% ingenfor artens tre sidste generationer.

Læs også

Hvornår stopper det: Nu er søhesten tæt på uddød

 

Dagens Gossip