Gør klar til 4. stik

Foto: Shutterstock.com

COVID-19 er kommet for at blive. Derfor skal folk forberede sig på et fjerde stik. Sådan lyder det fra Salman Zarka, der er coronaansvarlig i Israels sundhedsministerium

Lørdag opfordrede Salman Zarka, der er coronaansvarlig i det israelske sundhedsministerium, til at påbegynde forberedelserne på at skulle give fjerde dosis af coronavaccinen. Det skriver Times of Israel.

Læs også

Smittet med corona efter vaccine: Så mange danskere bliver ramt

"Taget i betragtning af, at virussen er her og vil fortsætte med at være her, skal vi også forberede også på en fjerde dosis," sagde Salman Zarka til den statsejede radiostation Kan 11.

Han specificerede dog ikke, hvornår man skulle forvente, at den fjerde dosis af coronavaccinen skulle gives.

Han sagde også, at den næste dosis potentielt vil være modificeret til bedre at kunne yde beskyttelse mod nye varianter af SARS-CoV-2-virussen, som forårsager COVID-19, herunder den stærkt smitsomme Delta-variant.

"Det er vores liv fra nu af. I bølger," lød det også fra Salman Zarka.

I sidste måned udtalte Salman Zarka i et andet interview med Times of Israel, at det potentielt kan ende med, at vi skal have en vaccine hvert halve eller hele år.

"Det ser ud til, at hvis vi lærer lektionerne fra fjerde bølge, at vi skal overveje muligheden for efterfølgende bølger med nye varianter, såsom den nye fra Sydamerika," sagde han, og fortsatte:

"Og når vi tænker på dette, og aftagende vacciner og antistoffer, ser det ud til, at vi ny og næ - det kan være en gang om året eller hver femte eller sjette måned - skal have en ny dosis."

Derudover udtalte han, at han forventer, at Israel vil give fjerde dosis i slutningen af 2021 eller starten af 2022, som vil være tilpasset til at give bedre beskyttelse mod diverse virusvarianter.

Israel, der var det første land til officielt at tilbyde en tredje dosis, begyndte at tilbyde tredje dosis den 1. august, hvor den blev tilbudt til alle over 60 år. Dernæst faldt alderen gradvist, og i sidste uge var alle over 12 år, som fik anden dosis for mindst fem måneder siden, blev tilbudt en tredje dosis.

Læs også

Par skaber vild debat: Inviterer ikke deres børn med til bryllup

Fredag i sidste uge havde mere end 2,5 millioner israelske borgere fået den tredje dosis af deres coronavaccien.

 

Dagens Gossip