Gravid kvinde: Giv mig 6,7 millioner inden for 72 timer - eller jeg får en abort

Privatfoto

Den gravide kvinde ville samle 6.7 millioner kroner ind, ellers ville hun få foretaget en abort.

En anonym studerende lavede en indsamlingsside med titlen 'Hvor meget vil du betale for at standse en abort?', hvor hun krævede et større millionbeløb for at gennemføre sin graviditet.

Hun var syv uger henne, da hun tænkte på at få sig en abort - med mindre hun kan få abortmodstandere til at donere intet mindre end 6.7 millioner kroner på blot tre dage.

Årsagen til hendes opsigtvækkende ultimatum var eftersigende, at hun ville sætte fokus på de stramme regler for abort, som gælder i visse dele af USA.

I den stat, hun selv bor i, kan kvinder først få en abort 72 timer efter, at de har talt med en læge om, at de ønsker at afbryde deres graviditet. Derfor vil hun give abortmodstandere den samme tid til at komme op med pengene. Ellers er de hykleriske, mener hun.

"Jeg er en 26-årig kvinde, og jeg er i øjeblikket syv uger henne. Jeg har alle intentioner om at få en abort, men jeg giver dig her en chance for at stoppe mig, skrev den unge kvinde således på indsamlingssiden i forbindelse med den indsamling, hun lavede for et par år siden.

Indsamlingen satte hun til at begynde den 7. juli 2015, og hvis det lykkedes at skrabe det fulde beløb sammen, vil den 26-årige kvinde gennemføre sin graviditet og efterfølgende bortadoptere barnet.

Hun ville desuden sætte alle pengene i banken og sørge for, at barnet får pengene, når han eller hun bliver 21 år.

Hvis ikke hun ville få de mange millioner, så ville hun få gennemført sin abort blot tre dage senere.

Hendes projekt skabte naturligvis en storm af reaktioner. Mange mente, at hun var gal, og hun bliver ifølge det britiske medie Mirror kaldt for psykopat og morder. Nogle beskylder hende for at holde et uskyldigt barn som gidsel.

Andre har givet udtryk for, at hun er genial. De mener, at hun sætter fokus på den restriktive og undertrykkende lovgivning på den helt rigtige måde.

Den unge kvinder skriver, at hun er motiveret af, at USA har taget flere skridt baglæns, når det gælder behandlingen af kvinder i landet. Hun mener, at skylden bæres af den religiøse højrefløj i USA, der lader som om, at de er bekymrede for fostre.

"Abortmodstanderne bekymrer sig meget lidt om at redde liv og meget mere om at kontrollere kvinder ved at minimere deres beslutninger på mange forskellige måder," skrev hun i forbindelse med indsamlingen.

Hendes mål var derfor at få abortmodstanderne til at bevise, at de går op i at redde børn og ikke at undertrykke kvinder.

"Rent matematisk betyder det her, at de 157 millioner amerikanere, der identificerer sig selv som abortmodstandere, skal donere mindre end én cent for at stoppe denne abort."

"Jeg vil gøre mit bedste for at forblive anonym gennem denne proces, da mit mål ikke har noget med mig som person at gøre."

Hvad mener du? Går den gravide kvinde over stregen her, eller er det en fin måde at sætte fokus på lovgivningen på? 

Læs også

YouSee hæver priserne igen

Læs også

Vild udvikling: Signe Lindkvist smidt ud af tv-program

Læs også

Mand troede han købte to hunde - to år senere fik han lidt af et chok

 

Dagens Gossip