Greta Thunberg missede klimatopmøde med 10.000 kilometer

Den svenske teenager har brug for hjælp til at komme tilbage til Europa, efter COP25 er blevet flyttet fra Chile til Spanien.

Kan man overhovedet afholde et klimatopmøde uden Greta Thunberg, vil de fleste sikkert spørge. De delegerede til COP25-klimatopmødet måtte i hvert fald lige synke en ekstra gang, da Greta Thunberg på sociale medier annoncerede, at hun havde ramt ca. 10.000 kilometer forkert efter topmødet er blevet flyttet.

Da Greta Thunberg ikke vil flyve og kun rejser klimaneutralt, så er hun i krise. For hvordan kommer hun fra USA, hvor hun er lige nu, til Madrid, hvor klimatopmødet afholdes. 

I et opslag på Twitter, skriver den unge klimaaktivist:

"Jeg har rejst halvvejs rundt om jorden i den forkerte retning :) Hvis nogen kan hjælpe mig med at finde transport, vil jeg være meget taknemmelig."

Thunberg ankom til USA, fordi hun skulle deltage i FNs klimatopmøde i New York. Hun havde brugt 14 dage i en klimaneutral båd på at komme fra Europa til USA. Siden rejste hun fra New York til Los Angeles med tog og i en elbil, som hun havde lånt af Arnold Schwarzenegger.

Om Thunberg ender med at deltage i COP25 og om hun må gå på kompromis med sine klimaneutrale rejser, det finder vi først ud af senere. 

Det er planlagt, at COP25 vil blive afholdt i Madrid i Spanien, den 2. til 13. december 2019 under formandskabet for den chilenske regering. Aflysningen fra Chile skyldtes, at flere store byer i Chile i flere uger har været præget af demonstrationer, brand i gaderne og voldelige protester. Uroen har umuliggjort afholdelsen af COP25. 

Læs også

Klimachok: Ifølge forsker kan Arktis om 15 år være isfrit i september

 

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip