Guldfisk var syg og kunne ikke svømme, så den fik sin egen personlige ’kørestol’

Ninna Andreasen

383 uger siden

|

15/03/2017
Og hele internettet elsker det.

Dagens topnyheder

Det er svært at være til, når man ikke er i balance.

Sådan var det også for Taylor Nicole Deans guldfisk, der efter sygdom i svømmeblæren ikke længere kunne svømme lige i akvariet. Nu går ejerens løsning verden rundt, skriver BBC.

På grund af sygdommen ender fisken automatisk på bunden af akvariet. Den måtte håndfodres og havde i det hele taget et efterhånden kedeligt liv i tanken. Men det fik Taylor Nicole Deans ven Derek løst med opfindelsen af en helt personlig ”kørestol” til fisken.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Svømmeblæren er et organ, som hjælper fisk med at kunne holde sig stabilt i vandet. Når den bliver defekt eller er deform, kan det medføre, at fisken svømmer på hovedet eller flyder op i vandoverfladen.

Vennen viklede nogle slanger om fisken og tilføjede nogle ventiler i bunden, så det fungerede som en ”stol”. Derefter tilføjede han noget modvægt til bunden af kørestolen, så fisken ikke bare flød op i vandoverfladen.

På sociale medier vækker løsningen stor begejstring. Mange har skrevet til Taylor Nicole Dean for at høre nærmere om kørestolen, fordi de også har fisk, der er plaget af problemer med svømmeblæren.

Hun oplyser i øvrigt, at guldfisken har det fint.