Dyrevenner raser: Her sælger de levende dyr i nøgleringe

Emil Ryttergaard

383 uger siden

|

15/03/2017
Viralt
Foto: Imgur
Foto: Imgur
Video og billeder af levende skildpadder og salamandre sælges i nøgleringe på et marked i Kina, hvilket har fået dyrevenner op ad stolen.

Dagens topnyheder

I nøglebundtet kan man have utallige dekorative genstande siddende for at pynte det ellers kedelige pedelbundt. 

Nogle pryder måske deres nøgler med en lille Lego-figur, imens andre måske har et Coca-Cola-logo eller Mercedes-stjernen hængende i nøglerne. 

Men det er alligevel nok de færreste, der har den seneste dille fra Kina hængende i nøglerne, som avisen The Star har dokumenteret. 

På et marked i den kinesiske storby Xiamen kan man nemlig erhverve sig en kæledyrsnøglering, hvor der i de små, forseglede vandbeholdere gemmer sig små skilpadder, salamandre og fisk. 

I de små plastikbeholdere er vandet eftersigende iltet, imens der gemmer sig en lille fodertablet, som fungerer mad til dyret. 

Foto: Youtube

Foto: Youtube

På salgsskiltet står der tydeligt, at dyrene ikke skal fodres de første tre måneder. 

Men selv med masser af foder, lider dyrene en langsom død, forklarer professor i marinebiologi, Sam Walton: 

- Selv med rigeligt ilt og mad, så er ville dyrenes fordøjelse og kulilten fra deres vejrtrækning blive giftigt og slå dem ihjel. Dyrene slår faktisk sig selv ihjel ved at blive forgiftet af ammoniak, siger Dr. Walton. 

Nøgleringene koster cirka 20 kroner og kan sættes fast til kufferterne og mobiler, hvilket gør genstandene attraktive for mange turister. 

Men dyrene i nøgleringene kan slet ikke tåle de voldsomme bevægelser, der ‘med sikkerhed slå dyrene ihjel’, siger Walton.

Videoen har fået dyrevenner verden over til at rase over salget af nøgleringene. 

I Kina har man forsøgt at indføre et forbyd, der skulle beskytte dyrene mod den slags salg af dyr.

Men siden 2009 er der ikke sket mere for at beskytte dyrene, på trods af at der også i Kina kommer flere dyrebeskyttelsesaktivister og -organisationer, der forsøger at stoppe al salg, hvor dyr lider overlast.  

Se selv videoen med salget af nøgleringene herunder: