Håkan raser over sygehusmad: “Det er en katastrofe”

Skrevet af Julie Møller

23/09/2020
Foto: Privat, Facebook.com
Foto: Privat, Facebook.com
En brækkede arm var skyld i, at 67-årig Håkan Lundborg blev indlagt på hospitalet og måtte opholde sig der i tre dage.

Dagens topnyheder

Da 67-årige Håkan Lundborg brækkede armen, blev han indlagt på Mölndal Hospital i Göteborg, hvor han også måtte overnatte i et par dage.

Opholdet inkluderede sygehusmad, og den oplevelse har nu fået den 67-årige svensker til at råbe op, skriver Newsner.

Ifølge Håkan var maden ‘en katastrofe', og det var både madens kvalitet samt mængden af mad, den var gal med. Derudover fik han også serveret den samme ret to gange i løbet af tre dage.

“Det er latterligt, at det kan være sådan i Sverige i 2020,” siger Håkan Lundborg og uddyber: 

“De serverede ikke engang grøntsager. Ikke en eneste. Jeg fik ikke en eneste grøntsag de dage, jeg var der. Det er ikke mærkeligt, at det er usmageligt.”

En af de retter, som Håkan fik lov til at smage to gang i løbet af det 3-dage lange ophold, var stegte baconstykker med kartoffelrøsti til. Det var denne ret, han valgte at fotografere, og som siden hen er blevet delt på Facebook.

"Vi plejer at servere grøntsager"

Linda Martinsson, der er områdeleder for måltider i Västra Götaland-regionen, er ked af at høre, at Håkan ikke er tilfreds med maden. Hun siger, at de går op i, at maden, der bliver serveret, er af god kvalitet. I forhold til de manglende grøntsag, så er hun et spørgsmålstegn.

“Det er svært at udtale sig om det konkrete tilfælde, da vi normalt har grøntsager til hver ret, hvor det er passende at servere det til. Hvorfor det ikke er blevet serveret på dette tidspunkt, kan jeg ikke svare på,” forklarer hun. 

Der arbejdes løbende på at udvikle menuen, og derfor hun også taknemlig for, at Håkan valgte at dele sin madoplevelse med offentligheden på Facebook.  

Men hvor maden haltede gevaldigt, ifølge Håkan, så var der ikke en finger at sætte på personalet. Det var kun maden, der var ‘en katastrofe’.