Hacker 8-årig piges webkamera og udgiver sig for at være julemanden

En video, der viser en hacker, der taler med en 8-årig pige i hendes soveværelse via familiens webkamera, er blevet delt på sociale medier som advarsel til, at man skal sikre sine enheder bedre..

Det starter, da pigen hører nogle underlige bankelyde på sit værelse. Det viser sig dog at være en hacker, der har fået adgang til familiens særlige webkamera af mærket 'Ring', der aktiveres ved censorer og bruges til at overvåge hjemmet.

Kameraet stod i et soveværelse, der normalt benyttes af tre helt unge piger. 

I den delte video, kan man høre hackeren afspille en julesang, hvorefter pigen spørger "Hvem er det?" Til det svarer hackeren "Det er julemanden, jeg er din bedste ven." Hvad hackerens formål skulle være er endnu uvist. Pigen handlede hurtigt og hentede sine forældre. 

Denne type kameraer er tilsyneladende temmelig lette at hacke, og der findes ifølge flere eksperter onlina-fora, hvor der tilbydes software, man kan benytte til at få adgang til denne type af kameraer.

Producenten forsikrer overfor flere medier, at de ikke har oplevet noget særligt sikkerhedbrud, men at de tager sikkerheden alvorligt og undersøger nu det software, der kan benyttes til at sikre adgang til producentes kamaraer. De opfordrer brugerne til at være påpasselige med brug af passwords og sikre, at de ikke bruger enslydende brugernavne og passwords og har unikke passwords til deres kameraer.

Ligeledes opfordres brugerne til at bruge to-faktor-godkendelse.

Hvis du har et lignende kamera, eller kender nogen, der benytter denne type kameraer, så skynd dig at tage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger. 

Læs også

2-årig dreng får golden buzzer til talentshow

 

 

Dagens Gossip