Han blev hånet for at sidde i kørestol: Men så skete der noget fantastisk

Foto: Facebook

Leah, hvis søn sidder i kørestol, oplevede at blive drillet af to drenge, men det sluttede nu alligevel med et smil på læben.

Leah Carroll, sammen med sin søn, Malachi, som blev født for tidligt og har en lidelse, der medfører, at han må sidde i kørestol, var ude at handle, hvor to drenge begyndte at råbe af Malachi.

Hændelsen efterlod Leah meget ked af det, hvilket fik hende til at skrive om hændelsen på Facebook, hvor det er blevet delt af tusindvis af mennesker.

Læs også

Kvinde sov en meter fra død person i otte uger - uden hun vidste det

Hun fortæller blandt andet om Malachi, at hans hjerte ikke bankede, da han blev født, men at man reddede hans liv med hjertemassage.

Han kæmper dog fortsat for sit liv.

Iltmanglen betød blandt andet, at han fik en CP-skade, som indtil videre har ledt til 12 operationer.

Foto: Facebook

Råbte ad ham

Leah ville dog ikke blot lade det gå hendes næse forbi, hvorfor hun i stedet reagerede stærkt på drengenes adfærd.

Men hendes opslag på Facebook har hun derimod rettet mod drengenes mor. 

"Jeg følte din panik, da din fem-årige søn pegede på min søn i kørestol og råbte: ‘Mor, se den dreng!’ Du lænede dig frem og sagde til ham og hans treårige bror, at de ikke skulle sige sådanne ting og ikke at pege eller stirre. Men som i de fleste tilfælde er dette svært, når det kommer til unge, nysgerrige sind – og de stirrede og spurgte højt om min søn," skriver hun, hvorefter hun tilføjer:

"Da du indså, at det ikke hjalp at hviske til dem, så jeg, at panikken forsvandt. Du tog en dyb indånding og samlede mod. Du tog dine drenge med til Malakias og sagde: ‘Jeg kan vædde med, at han gerne vide, hvad de hedder!" 

Hun fortæller dog efterfølgende, at Malachi fik et smil på læben, hvilket bragte glædestårer frem hos hende.

Foto: Facebook

"Men at turde stå frem og tale med ham. Dine drenge blev ved med at stille spørgsmål om kørestolen, hvorfor hans ben ikke virker, hvorfor han holder munden åben sådan osv. Du tog dig tid til at lære dine sønner noget vigtigt og hjælpe dem med at forstå, at forskelle er ok. At forskelle ikke er noget at frygte. Du lærte dem også, at det er i orden at stille spørgsmål!"

Hun får derfor også rundet opslaget af ved at takke moderen. 

"Tak fordi du gav min søn en chance for at møde dine børn. Tak fordi du er sådan en mor, der lærer dine børn noget i stedet for at holde dem stille. Mødre, der har børn med særlige behov, må tåle meget – vi vænner os til, at folk stirrer, kommenterer og hvisker. Vær opmærksom på, at det kræver meget at fornærme os, især når kommentarerne kommer fra små børn. Giv dine børn mulighed for at lære dem om forskelle. Så “Chick-Fil-Mom”: Tak fordi du lærte dine børn noget om børn som Malakias. Og tak fordi du gav min søn noget at smile over."

Læs også

Kendt komiker med diagnose deltager i ‘Luksusfælden’