Han brændte huset ned efter at have tilberedt bøf i brødrister: Nu raser han efter forsikringsselskab

Skrevet af Mathias Busekist

17/01/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har de fået for lidt udbetalt?

Dagens topnyheder

Pommes frites med en rosastegt bøf ved siden af. Lækkert, ikke?

I dette tilfælde var slutresultatet bare blevet en del bedre, havde manden ikke smidt sin bøf i brødristeren, hvor den blev efterladt, mens han forlod sit hus for at køre ned til den lokale købmand.

For desværre for manden var der ikke et hus at komme hjem til. Som følge af brødrister-stuntet, var en brand startet.

Det skriver NewsHub.com.

På trods af at have fået tilbudt 418.000 dollars - det maksimale beløb, der kunne udbetales i henhold til deres kontrakt - følte de, at beløbet var for lavt.

Parret klagede til IFSO og argumenterede for, at forsikringsselskabet skulle betale dem 200.000 dollars ekstra, da de ikke var klar over, at deres police var ændret fra erstatningsdækning til total forsikringssum.

Men IFSO gav dem ikke medhold i deres klage og sagde, at forsikringsselskabet havde udbetalt det maksimale beløb, de var berettiget til. Klageordningen fandt også, at parret var blevet tilstrækkeligt informeret om ændringen i deres police.

Karen Stevens, ombudsmand for forsikring og finansielle tjenester, sagde, at det, at de ikke forstod den årlige forsikringsfornyelsesproces eller omkostningerne ved at genopbygge deres hjem, "tilføjede yderligere uundgåelig lidelse til stresset fra branden".

"Jeg kan ikke understrege nok, at det er nødvendigt at læse hvert fornyelsesbrev omhyggeligt. De fleste forsikringsselskaber tilbyder nu en samlet forsikringssum, hvilket betyder, at dit hus er forsikret til en fast pris. Hvis du ikke gør dit hjemmearbejde og forsikrer dit hus til en for lav forsikringssum, kan du blive ude af stand til at genopbygge dit hjem. Forsikringssummen bør være, hvad det vil koste at genopbygge, ikke hvad det er værd på markedet," siger hun.

Derudover hævder Stevens - ikke overraskende - at branden kunne være undgået.

"At tilberede en bøf i en brødrister er bogstaveligt talt en opskrift på katastrofe. At have efterladt huset og brødristeren uden opsyn på grund af varme chips må være en konstant kilde til fortrydelse. Efterlad aldrig, aldrig madlavningen uden opsyn, selv hvis du tror, det kun tager et øjeblik - og brug venligst dine apparater til det formål, de er designet til. Brødristere er til toast."