Han hev arbejdsgiver i retten: Blev fyret, fordi han var "kedelig og ikke sjov nok"

Foto: Shutterstock

I Frankrig har en sag vakt opsigt.

Her har en mand hevet en virksomhed, som han før har arbejdet for, i retten, efter han blev fyret, fordi han var både "kedelig og ikke sjov nok".

Men manden vidste, at hvis skulle blive afskediget uden rimelig årsag i egne eller virksomhedens forhold, er der tale om uberettiget afskedigelse. 

Læs også

Smørkrigen fortsætter: Her får du Kærgården til småpenge

For det er således arbejdsgiveren, der afgiver og begrunder afskedigelsen. Men da de begrundede afskedigelsen med, at han ikke var sjov nok, blev de hevet i retten. 

Og ifølge New York Post har manden nu vundet sagen. 

Sagen tog sit udspil, da manden, som kun er blevet identificeret som Mr. T, blev ansat som seniorrådgiver i Paris-virksomheden Cubik Partners.

Cubik Partners gør en dyd ud af at arrange skøre seminarer og fredagsbarer hver fredag for dets ansatte, fordi de ønsker at skabe en "sjov og anderledes arbejdsplads".

Men virksomheden forventer, at de ansatte tager del i festlighederne. Noget som Mr. T ikke havde lyst til. 

I løbet af retssagen kom det nemlig frem, at de mange arrangementer ofte ender med slag i bagdelen og hænder på låret, mens andre blev udsat for at blive kaldt forfærdelige øgenavne mod deres vilje. 

Men som følge af sin modvilje blev manden fyret.

Det var først syv år senere, at han fik rettens ord for, at det var ulovligt fyringsgrundlag idet retten dømte, at virksomhedens "kultur med sjov" brød Mr. T’s "fundamentale ret til værdighed, respekt og privatliv". 

Ifølge New York Post er virksomheden blevet pålagt at skulle betale 22.000 kroner til Mr. T, som langt fra er tilfreds. Han forlanger i stedet 3,4 millioner kroner.

Læs også

Forskere gør utroligt fund: Giver håb på havets vegne

 

Dagens Gossip