Han købte en særlig fødselsdagsgave til sin far: Det endte med at ødelægge familien

Skrevet af Nicolai Busekist

03/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En mand har afsløret, hvordan han har ødelagt sin egen familie med en særlig fødselsdagsgave til sin far.

Mest læste i dag

Det kan virke som en sjov idé at forære sin far en DNA-test, så han kan se nærmere på sin historie. Det var sandsynligvis også, hvad denne mand tænkte, da han forærede sin far en test i fødselsdagsgave.

I stedet for at more sig over det, endte det med at afsløre en mørk hemmelighed, som har ødelagt hele familien. Det skriver The Sun.

"Jeg har altid været nysgerrig efter min herkomst. Mine forældre har altid fortalt mig, at det mest var europæisk, engelsk og irsk på min mors side og tysk på min fars. Vi vidste bare aldrig rigtig meget andet," skriver han på de sociale medier.

Han tilføjer, at begge hans forældre har blå øjne, mens han selv har mørkebrune øjne. Det er ikke genetisk umuligt, men det er meget sjældent, at det sker.

Han mistede sin mor tilbage i 2017, hvorfor han var ivrig efter at finde ud af mere om sin herkomst. Derfor besluttede han sig for at forære sin far en DNA-test i fødselsdagsgave.

Konkret valgte han at købe to sæt hos 23AndMe, så han kunne registrere dem sammen. Dermed ville det være muligt for dem at sammenligne deres resultater. Det viste sig dog, at de skulle finde ud af meget mere, end de selv havde regnet med.

"Da vores resultater var kommet, gik jeg ind og tjekkede vores sammenligninger, og mit hjerte sank. Det stod: 'Din genetiske relation: Vi registrerer ikke delt DNA mellem dig og XX. Det betyder, at du sandsynligvis ikke deler forfædre i de seneste fire generationer'," skriver han.

Han fortæller også, at hans forældre havde været gift i 17 år, inden han blev født. Desuden nåede de at være i gift i hele 40 år, inden hans mor gik bort i 2017.

"De havde et vidunderligt og smukt ægteskab. Den dag i dag praler min far stadig med, at de aldrig skændtes om noget," skriver han.

"Og jeg var nødt til at ringe hulkende til min far for at fortælle ham, at vores genetiske test afslører, at han måske ikke er min biologiske far."

Men hans far nægtede at tro på testresultaterne. Han stod fast på, at der ikke var nogen chance for, at hans kone havde været sammen med en anden.

Manden skriver, at han naturligvis stadig elsker sin far. Testen har dog fået ham til at tænke mere over, hvor han egentlig kommer fra.

Indlægget er blevet delt på platformen Imgur, hvor flere hundrede personer har kommenteret på det. Mange af dem har givet svar på, hvad de selv ville gøre i den situation. Desuden skrev mange, at testen sagtens kan have taget fejl.

"Han er stadig din far," har en person skrevet.

"Det er muligt, at testen kan være forkert. Jeg er sikker på, at webstedet har en ansvarsfraskrivelse til disse situationer. Flere ting kan gå galt med disse test," skrev en anden.

"Ligesom den lille chance for, at dine øjne er brune, kan der være en lille chance for en fejlagtig test. Uanset hvad, så elsker din far dig stadig," skrev en tredje.

"Husk nu bare på, at identiske trillinger tog denne test, og de fik alle forskellige resultater," lød det fra en fjerde.