Han skabte 'Sonic the hedgehog': Nu er han anholdt og sigtet for alvorlig forbrydelse

Foto: Shutterstock

Én af skaberne bag verdens nok mest elskede pindsvin er blevet anholdt og sigtet for en alvorlig forbrydelse.

Alle, der har været barn eller ung i 90'erne, 00'erne eller 10'erne, kender formentlig pindsvinet Sonic. 

Det lynhurtige blå pindsvin har siden sin 'fødsel' i 1991 skabt glæde på børneværelser over hele verden, og han gør det fortsat. 

Læs også

DMI melder ud: Her falder der sne i dag

Senest er der lavet en film om ham, ligesom han har sin egen tv-serie; Sonic X. 

Pindsvinet blev skabt af det japanske selskab Sonic Team, som er et datterselskab til spilgiganten Sega, og Sonic omtales ofte som Segas svar på Mario. 

Selskabet må derfor være ualmindeligt glad for de tre skabere bag pindsvinet; Yuji Naka, Naoto Oshima og Hirokazu Yasuhara. 

Førstnævnte var oprindeligt leder af Sonic Team, men han er ikke længere så elsket, som han har været. 

Han er nemlig blevet anholdt og sigtet for såkaldt 'insider-handel'. 

Det skriver Gamingbible

Helt konkret er han blevet beskyldt for at have købt for cirka 150.000 kroner aktier i selskabet 'Aiming', fordi han som en del af holdet bag mobilspillet 'Dragon Quest' vidste, at 'Aiming' skulle være en del af det eventyr, inden det blev offentliggjort. 

Derfor tjente 57-årige Naka stort på aktierne, som altså blev købt ulovligt, fordi han havde tilegnet sig "vigtig viden" om 'Aimings' forretninger. 

Det kan man læse i en rapport fra FNN. 

Heri kan man desuden læse, at også de tidligere 'Square Enix'-ansatte, Taisuke Sazaki og Fumiaki Suzuki er blevet anholdt og sigtet for 'insider-handel', fordi de tilsammen har købt for mere end 1.000.000 kroner aktier i 'Aiming' på baggrund af oplysninger, som ikke var offentligt kendt. 

Square Enix, der er en spilvirksomhed bedst kendt for spillene 'Dragon Quest', 'Final Fantasy' og 'Kingdom Hearts', har i en udtalelse skrevet, at de samarbejder "fuldt ud" med de japanske myndigheder i sagerne om 'insider-handel'. 

"[...] vi vil fortsætte med at samarbejde fuldt ud i den følgende efterforskning," står der blandt andet i udtalelsen, hvor man desuden kan læse:

"Vi beklager inderligt tabet, som dette har medført for alle involverede. Vi har håndteret episoden internt herunder med interne disciplinære sanktioner mod de mistænkte ansatte."

Læs også

Ukrainsk minister spår om ukrainske soldater på Krim inden 2023: Krigen er snart slut

 

 

 

Dagens Gossip